Datum: 28-09-2022 - 08:08
16
aug
'20
Alternatieve Beach Clean Up groot succes.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Alternatieve Beach Clean Up groot succes.

Daan Strang uit Schoorl is zijn eigen Beach Clean Up Tour langs de gehele kust van de Noordzee opgestart. Nu er door de coronacrisis geen officiële tour is heeft hij zelf een actie op touw gezet. In 23 etappes loopt Daan, vergezeld door vrijwilligers, ongeveer 260 kilometer van Den Helder naar Cadzand om zwerfafval op de stranden op te ruimen....

Daan doet al  jaren mee aan Beach Clean Ups. Hij wil graag helpen om het bewustzijn te verhogen rondom plastic en zwerfafval, uit de zee en op het strand, om zo de wereld elke dag een klein beetje mooier te maken. 

Vandaag was de etappe Noordwijk-Katwijk aan de beurt, een wandeling van ongeveer 6 kilometer. Maar liefst 55 mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om mee te wandelen en afval te rapen. Ook de Jutters van Noordwijk waren van de partij. Van alle etappes was dit de grootste opkomst.

Wethouder Sjaak van den Berg was ook verrast door de grote opkomst, omdat er geen officiële Beach Clean Up Tour zou zijn. De gemeente Noordwijk doet veel aan een schoon en veilig strand, maar de bewustwording is heel belangrijk en een actie als dit, door één persoon, door Daan, dat levert wel heel veel op. Fantastisch hoeveel mensen zich vandaag hebben aangemeld om mee te doen. Er is een mooie dag uitgekozen om op te gaan ruimen. De wethouder hoopt dat de mensen gemotiveerd zijn om ook na vandaag te blijven opruimen als ze het strand bezoeken.

Tijdens de clean up-tour hoopt Daan ook geld op te halen voor zijn Target Earth Foundation die zich richt op het bestrijden van klimaatverandering. Omdat hij gaat ploggen (rennen en afval opruimen) heeft hij ook een speciale rugzak ontworpen, de Plogsack, om het afval makkelijker mee te voeren. Ploggen is hardlopend het afval opruimen en de vraag is natuurlijk hoe je dat dan doet. Anke, een enthousiaste plogger, deed twee oefeningen voor hoe je joggend afval kan opruimen.

Onder de aanwezige kinderen werd een Plogsack verloot, Lina was de gelukkige winnares.

Het opgehaalde afval blijft achter bij de strandgangen. Gemeentes, afvalverwerkers en juttersclubs werken volop mee om het afval af te voeren en te recyclen.

Wil je Daan volgen, meer informatie of jezelf aanmelden om een keer mee te lopen, klik dan op deze link.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.