Datum: 27-01-2023 - 22:49
26
aug
'20
Tespelduyn mag van GGD weer open na passende maatregelen ivm medewerker met corona. (donderdag golfbaan en horeca vrijdag).
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Tespelduyn mag van GGD weer open na passende maatregelen ivm medewerker met corona. (donderdag golfbaan en horeca vrijdag).

Directeur Peter Duivenvoorden van Landgoed & Golfbaan Tespelduyn ondernam gelijk actie toen hij op dinsdag 25 augustus aan het einde van de middag vernam dat een van zijn medewerkers positief was getest op corona. Hij besloot per direct zowel het restaurant als de golfbaan te sluiten en maakte dat bekend via de website en sociale media van Tespelduyn...

Het besluit om dicht te gaan werd niet opgedragen door de gemeente of de GGD maar Peter wilde geen enkel risico lopen. De gezondheid van zijn medewerkers en gasten staan bij hem op nummer 1. Tot laat in de dinsdagavond is men druk geweest met het afbellen van de gasten die de komende dagen zouden komen.

Of er inmiddels ook andere collega’s besmet zijn geraakt, is nog niet bekend. De medewerkster heeft afgelopen vrijdag voor het laatst gewerkt en heeft zich na klachten op maandag ziek gemeld en heeft zich toen gelijk laten testen en kreeg dinsdag dus de positieve uitslag. De medewerkster denkt zelf dat ze de besmetting in de privésfeer heeft opgelopen.

In elk geval zitten de meeste van de circa twintig personeelsleden van Tespelduyn nu thuis. Zij zullen zich bij de geringste klachten gelijk laten testen, een test doen zonder dat je klachten hebt heeft niet zoveel zin geeft de GGD aan.

Update 26-8-2020 14.45 uur: De GGD heeft in een reactie aan Tespelduyn aangegeven momenteel geen noodzaak te zien om Landgoed Tespelduyn te sluiten, mits alle nauwe contacten (twee collega's) van de positief geteste medewerker conform de regels in quarantaine zullen blijven. Indien contacten klachten ontwikkelen kunnen zij zich laten testen. Peter Duivenvoorden geeft aan zeer verheugd te zijn en laat weten dat donderdag de golfbaan weer open is en vrijdag bent u ook weer welkom in de horeca van Tespelduyn.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.