Datum: 02-10-2023 - 12:10
08
sep
'20
Lezing: Montessori-principes voor mantelzorgers bij omgang met naasten met dementie, Wereld Alzheimer Dag.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Lezing: Montessori-principes voor mantelzorgers bij omgang met naasten met dementie, Wereld Alzheimer Dag.

In het kader van Wereld Alzheimer Dag komt wetenschapper Eva van der Ploeg in de bibliotheek in Noordwijk vertellen over het gebruik van Montessori-principes bij mensen met dementie. Zij heeft 10 jaar onderzoekservaring met dit onderwerp en nam de methodiek mee uit Australië, waar ze 4 jaar onderzoek deed naar ouderen met dementie...

In Australië is de methodiek inmiddels landelijk geïmplementeerd en passen duizenden mantelzorgers de principes toe. Montessori is van oorsprong een lesmethode voor kinderen, ontwikkeld door de Italiaanse arts Maria Montessori. De methode is speciaal voor ouderen bewerkt, waarbij de kinderlijke elementen eruit zijn gehaald. Met de Montessori-methodiek leren mantelzorgers een nieuwe manier van omgaan met hun familielid, met name als onbegrepen gedrag het contact bemoeilijkt.

De resultaten zijn verrassend. De lezing is bedoeld voor iedereen die met de gevolgen van dementie te maken heeft of daarin geïnteresseerd is. Het wordt georganiseerd door de Bibliotheek Bollenstreek in samenwerking met initiatiefgroep Dementievriendelijk Noordwijk. De lezing vindt plaats in de bibliotheek in Noordwijk via een onlineverbinding. Er is op de locatie gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk na te praten. Op de locatie zijn coronamaatregelen getroffen, dus er is maar beperkt plek.

De toegang is gratis, maar u dient zich van tevoren aan te melden door een kaartje te reserveren. Dat kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Datum: maandag 21 september Aanvang:13.45 uur inloop, start 14.00 uur tot 15.30 uur Locatie: Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1A 2201 MC Noordwijk

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.