Datum: 25-09-2023 - 07:27
16
sep
'20
Agenda Palliam: Vaticaanwatcher over Paus Franciscus en 'Breek de Week' in teken van Triangulatie.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Agenda Palliam: Vaticaanwatcher over Paus Franciscus en 'Breek de Week' in teken van Triangulatie.

Op woensdag 23 september van 19.30 tot 20.15 uur zal Vaticaanwatcher Hendro Munsterman online vertellen over hoe hij paus Franciscus ervaart als hervormer. Begin september bleek dat de paus geen groen licht gaf voor gehuwde priesters omdat de bisschoppensynode die daarvoor juist had gepleit teveel op een parlement had geleken...

en niet synodaal genoeg had geopereerd. Het is een typische manier van denken van de jezuïet Franciscus. Hij gelooft in 'onderscheiding', in processen, in wederzijdse verrijking en samen op weg zijn. Deze paus is een hervormer, maar anders dan Maarten Luther of Johannes Calvijn. Anders ook dan Hans Küng of Edward Schillebeeckx zich hadden gedroomd.

Wat bedoelt Franciscus als hij spreekt over een synodale kerk? En welke hervormingen zijn dan van hem te verwachten? Munsterman belooft een boeiende perspectief te delen over actuele kerkvernieuwing. Meer informatie en inschrijving: www.palliam.nl

BREEK-DE-WEEK IN HET TEKEN VAN TRIANGULATIE Op woensdag 23 september zal tussen 10.15 en 11.30 uur Elise Simonis bij Breek-de-Week het gaan hebben over ‘triangulatie’ ook wel driehoeksvorming genoemd. Dit is een veel voorkomend gedragspatroon waarin twee mensen samenspannen tegen een derde. Zoiets kan verkeerd uitpakken en dan kan je in een heel vervelende situatie terecht komen. Dan vraag je je misschien af: hoe heeft dat zo kunnen gebeuren?

Samenspannen en buitensluiten. Iedereen heeft dat wel eens gedaan of meegemaakt. We gaan in gesprek over dit onderwerp aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven en zoeken antwoorden hoe je dit kunt voorkomen. Palliam, Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Info: www.Palliam.nl.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma: www.palliam.nl.  

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.