Datum: 28-09-2023 - 03:33
01
okt
'20
Meerlanden opent inschrijving Meerlandenfonds.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Meerlanden opent inschrijving Meerlandenfonds.

De inschrijving voor de veertiende editie van het Meerlandenfonds 2020 start op 1 oktober. Ook dit jaar heeft Meerlanden weer een bedrag van €55.000,- in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied...

van Meerlanden* kunnen tot 1 november aanstaande een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/inschrijven. *De gemeenten: Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Ouder-Amstel en Teylingen. “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze maatschappij. En misschien in deze periode wel meer dan ooit. Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee te blijven bijdragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio, vandaag en morgen.

Net als Meerlanden daar dagelijks haar steentje aan bijdraagt, samen met gemeenten en hun inwoners, scholen en partners. En daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds. Zo kunnen zij hun mooie werk blijven doen” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. “Ik roep alle vrijwilligers in de regio daarom op om een aanvraag te doen voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds!”

Mooie en duurzame leefomgeving Het bestuur van het fonds let bij de aanvragen op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten.

Online inschrijven Goede doelen en (sport)verenigingen komen voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds in aanmerking door een project te beschrijven. Dat kan door vanaf 1 oktober het online aanvraag in te vullen op www.meerlanden.nl/inschrijven. Voor goede doelen is de maximale bijdrage € 2.500,- en voor (sport)verenigingen maximaal € 1.000,-. De inschrijving sluit op 1 november 2020.

Begin december ontvangen de aanvragers bericht over een eventuele toekenning van een bedrag uit het fonds. Dit jaar organiseert Meerlanden de uitreiking op een andere manier dan het gebruikelijke feestelijke event. Het reglement staat op www.meerlanden.nl/fonds.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.