Datum: 02-04-2023 - 02:33
05
okt
'20
SJC trakteert zichzelf  opnieuw op een overwinning.
Geschreven door Wouter Leydes
Foto's Redactie BON

SJC trakteert zichzelf  opnieuw op een overwinning.

Een uitwedstrijd tegen Silvolde is er niet een die bij veel clubs boven aan het verlanglijstje prijkt. Ook niet bij SJC. Maar als je op de terugreis tweeëneenhalf uur lang kan nagenieten van een perfecte overwinning dan wordt alles anders. En een 2-3 overwinning en een gedeelde 1e plaats op de teletekst pagina’s geeft alle reden om vrolijk te zijn....

SJC begon daar ver in de Achterhoek, onder zonnige omstandigheden en in dezelfde opstelling als tegen Purmersteijn. Weer met Abbas al Tamimy  omdat Melvin van Stijn zijn laatste wedstrijd schorsing uit moest zitten.

Ogenschijnlijk begon SJC toch een tikkie nerveus. Ook al omdat Silvolde hun aanvallende bedoelingen direct etaleerde SJC liet zien niet van plan te zijn hen zomaar hun gang te laten gaan. En in de strijd om de bal liep Emin Vllasaku al vroeg in de wedstrijd een gele kaart op. Beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden. Een eerste kopkans voor Wout Blasman was prooi voor doelman Kevin Schelvis. En een tweede kopbal vloog gelukkig aan de paal voorbij. Aan de andere kant schoot kort daarvoor Wesley Haasnoot, na een goeie actie, helaas in de handen van de keeper. En dezelfde Haasnoot dwong de keeper bij een poging uit te trappen in een gelijke situatie als tegen Purmersteijn. Ook nu een blok maar helaas vloog de bal deze keer naast het doel.

Silvolde probeerde hierna SJC terug te dringen en spits Blasman bleef een plaag voor de SJC defensie. Maar ook SJC drong, daar waar en wanneer het kon, aan. En zo ontspon zich voor het oog van slechts een enkele verslaggever, de technische begeleiders van beide teams, een enkel bestuurslid en de camera van Silvolde Club Tv, een uiterst aantrekkelijke wedstrijd. Waarbij SJC op slag van rust, door een fraaie goal van alweer die lastige Blasman, geheel onnodig een 1-0 achterstand opliep.

Na rust ontspon zich eenzelfde soort wedstrijd. Met dien verstande dat Silvolde al snel weer op 2-0 kwam. Vanuit een corner viel de bal in het doelgebied. En het was opnieuw spits Blasman  die met een vreemde kopbal de bal achter Schelvis deponeerde.

foto’s: Johanna Oskam

De wedstrijd leek gespeeld maar dat bleek alles behalve waar. SJC rechte de rug  en eerst was het Chris Hoogervorst die een vanaf links genomen indraaiende voorzet van Timo Ruigrok, bij de 2e paal kon afronden: 2-1. Dat bleek een opsteker en we  hoorden  trainer IJzendoorn roepen: ‘Kom op mannen, nog een half uur.’ En dat luidde een voor SJC succesvolle periode in. SJC nam het initiatief nu duidelijk over. De hardwerkende Timo Ruigrok speelde dominant en gaf soms listige passes.  En na een overtreding op hem volgde een vrije trap die opnieuw bij de 2e paal neerviel. De door Chris Hoogervorst onder druk gezette verdediger deponeerde bal pardoes in eigen goal: 2-2.

SJC begreep nu dat er mogelijk ook winst te halen was. En die winst kwam in de 83e minuut na goed doorzetten van Van Trigt op rechts. Zijn voorzet kwam bij aanstormende Wesley Haasnoot die  heel droog wist te scoren: 2-3.

De ontlading was groot maar de wedstrijd was natuurlijk nog niet gespeeld. Er volgden nog 10 minuten van spanning waarbij beiden ploegen deden wat ze konden. Voor SJC was het simpelweg het hoofd koel houden en de winst veilig stellen. Het verlossende eindsignaal werd met gejuich ontvangen en werd feitelijk het sein om snel de touringcar van Beuk weer op te zoeken. Om in vrolijke sfeer en met 3 punten in de tas, aan de lange thuisreis te beginnen.  

Volgende week wacht SJC en thuiswedstrijd tegen LONGA ’30. Zij zagen kans om het sterke Alphense Boys een nederlaag toe te brengen. Waardoor duidelijk is dat SJC, opnieuw in een wedstrijd zonder publiek, flink aan de bak zal moeten.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.