05
okt
'20
Korfbal: Stormvogels bezorgt Fluks eerste verlies.
Geschreven door Ernst Schoneveld
Foto's Redactie BON

Korfbal: Stormvogels bezorgt Fluks eerste verlies.

Na vorige week niet in aktie gekomen te zijn moest Fluks dit weekend in Uitgeest aantreden tegen Stormvogels. Deze ploeg verloor vorige week verrassend van Triaz, maar had de overige wedstrijden gewonnen. Fluks was dus gewaarschuwd, maar liep toch tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan...

Na de openingsscore van Stormvogels was het aan Fluks om op een 1-3 voorsprong te komen. In de stromende regen stokte daarna de doelpuntenmachine van Fluks en in enkele minuten tijd boog Stormvogels de achterstand om in een 6-3 voorsprong. Fluks speelde in deze fase te gehaast en kwam niet tot goede aanvallen. Bij rust keken zij tegen een 6-4 achterstand aan.

Het geloof in een goede afloop was er nog wel, en na elkaar opgepept te hebben werd het tweede bedrijf aangevangen. Fluks reduceerde het gat tot 1 punt, maar daarna liep Stormvogels weer uit naar een comfortabele 10-5 voorsprong. Stormvogels volhardde in het statische achterverdedigen waardoor Fluks wel kansen creëerde, maar de Noordwijkers waren te onzuiver in de afronding.

Aan de andere kant speelde Stormvogels lange, trage aanvallen met scores door schoten van afstand. Na een time-out zette Fluks in de slotfase verdedigend meer druk om het schot eruit te halen, maar de wedstrijd was toen al beslist. De wedstrijd eindigde in een 14-9 overwinning voor de thuisploeg.
Hiermee is voor Fluks de eerste nederlaag van dit seizoen een feit, en komt Stormvogels in de ranglijst (net als Purmer) samen met Fluks aan de leiding.

Scores namens Fluks: Jan Passchier (3), Joost Passchier (2), en Maurits van der Vos, Demi van Duin, Joek Kwakernaak, en Marlou Passchier (allen 1).

Aanstaande zaterdag speelt Fluks om 15:30 tegen Olympia. Opnieuw een belangrijke wedstrijd in de strijd om de koppositie. Helaas zijn toeschouwers niet toegestaan op het sportpark aan de Nieuwe Zeeweg. De wedstrijd zal wel live te volgen zijn op het YouTube kanaal van Fluks.