Datum: 01-12-2022 - 14:34
13
okt
'20
Wethouder Dennis Salman vraagt extra aandacht voor thema ‘eenzaamheid’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Wethouder Dennis Salman vraagt extra aandacht voor thema ‘eenzaamheid’.

Niemand kan de eenzaamheid oplossen, maar iedereen kan iemands eenzaamheid doorbreken. Daarom werken we in Noordwijk samen om de eenzaamheid te verminderen. Dat doen we in een lokaal netwerk tegen eenzaamheid....

Afgelopen donderdag was er mooie bijeenkomst aan de Duinwetering via live stream en zoom over het onderwerp eenzaamheid. Corona liet al veel eenzaamheid zien en tweede golf zal dat nog meer veroorzaken. Veel organisaties hebben laten zien dat ze tot veel in staat zijn en de verwachting is dat dit najaar veel mooie initiatieven weer van de grond gaan komen.

Er wordt nu concreet gewerkt om mensen en organisaties aan elkaar te koppelen en eenzaamheid de kop in te drukken. Er wordt dan ook een oproep gedaan aan mensen die eenzaam zijn of eenzaamheid ervaren om zich aan te melden. 

Doe je ook mee? Voeg jezelf of je organisatie dan toe aan het netwerk. U komt als deelnemer aan het netwerk dan op de ideeën-pagina te staan. Dat kan via de website samen.noordwijk.nl of via www.welzijnnoordwijk.nl 

Ondernemers worden opgeroepen om aan te sluiten bij het netwerk. Ondernemers kunnen eenzaamheid bij klanten mogelijk constateren en er voor zorgen dat mensen met elkaar in contact komen. 

Klik hier voor meer informatie over het project 'Mensen Hebben Mensen Nodig'.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.