Datum: 08-06-2023 - 06:57

26
okt
'20
UPDATE week 43: Coronanieuws en nieuwe cijfers Duin- en Bollenstreek, 206 besmettingen, 6 ziekenhuisopnames, mondkapjesplicht op scholen en burgemeester nodigt u uit.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

UPDATE week 43: Coronanieuws en nieuwe cijfers Duin- en Bollenstreek, 206 besmettingen, 6 ziekenhuisopnames, mondkapjesplicht op scholen en burgemeester nodigt u uit.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. Blik Op Noordwijk plaats op dit moment de totaal cijfers van de afgelopen week in een nieuwsitem. Mocht er aanleiding toe zijn dan melden we u het laatste nieuws tussendoor. Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien....

Verschillende coronacijfers:

- De beste data die er volgens het RIVM op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente. De coronakaart van het RIMV laat het aantal ziekenhuisopnames zien per 100.000 inwoners. Deze zijn voor u omgerekend naar het werkelijk aantal opnames per gemeente in de Duin- en Bollenstreek en de totaalcijfers van de Regio Holland Rijnland.

- Het RIVM gepubliceerd sinds 16 april ook over het aantal mensen dat per gemeente is overleden na een besmetting met het coronavirus. Het gaat in deze kaart om patiënten die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Alleen mensen die positief zijn getest op het virus, zijn hierbij meegenomen. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk dus hoger.

- De 'oversterfte' tegenover de normale sterftecijfers per week per gemeente, in de Duin- en Bollenstreek en de totaalcijfers van de Regio Holland Rijnland. Let daarbij op: in kleine gemeenten kan het aantal overledenen sterk fluctueren. Een toe- of afname in een bepaalde week kan toeval zijn en hoeft niet het gevolg te zijn van de coronacrisis.

Klik hier voor de cijfers.

Update 25-10-2020

Een ‘Hoe gaat het met u?’ gesprek in coronatijd, burgemeester Wendy Verkleij nodigt u uit voor een gesprek
Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Het is belangrijk daarbij aandacht voor elkaar te hebben. Burgemeester Wendy Verkleij wil graag in gesprek met inwoners hoe zij deze periode zijn doorgekomen en horen wat er bij hen leeft.

Burgemeester Wendy Verkleij: “We leven in een heel spannende tijd. Corona is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Hoe heeft u de afgelopen maanden beleefd? Ik ben daar benieuwd naar. Ik heb zoveel vragen die ik aan u zou willen stellen en ik kan me voorstellen dat u ook vragen heeft voor mij. Vanaf deze plek nodig ik u graag uit voor een gesprek." Klik hier om u aan te melden.

Mondkapjesplicht op alle middelbare scholen in de regio. Was er eerst een 'dringend advies', vanaf vandaag is het verplicht om op alle middelbare scholen in de Bollenstreek een mondkapje te dragen. Alleen in het klaslokaal is het mondkapje niet verplicht.

In week 42 zijn 46 bedrijven failliet verklaard. Bron CBS. In week 42 zijn 46 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 6 minder dan in week 41. In de eerste 42 weken van 2020 zijn 2.719 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 309 minder dan in dezelfde periode van 2019. In week 42 zijn 40 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 6 minder dan in week 41. Daarnaast zijn 6 eenmanszaken failliet verklaard, evenveel als een week eerder.

Sterfte neemt toe in week 42. In week 42 (12 tot en met 18 oktober 2020) overleden naar schatting meer dan 3.200 mensen. Dit is ruim 200 meer dan een week eerder, toen er 2.996 mensen overleden. De sterfte in week 42 is daarmee bijna 400 hoger dan verwacht voor deze periode. De hogere sterfte valt samen met de opkomende tweede golf van de corona-epidemie in Nederland. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

GGD Hollands Midden De resultaten van het #gedragsonderzoek #corona van begin oktober zijn bekend. De gedragsregels worden over het algemeen goed nageleefd. Toch houdt 2/3e zich niet aan de regel bij klachten thuis te blijven. Klik hier voor de resultaten.

GGD Hollands Midden Pas op met het kopen van coronastesten van bedrijven. De testen zijn vaak niet betrouwbaar. Lees hier de waarschuwing van de GGD. Heb je klachten wil je getest worden? Vraag dan een gratis test aan via 0800-1202 of http://coronatest.nl.

Update 19-10-2020

In week 41 zijn 49 bedrijven failliet verklaard. Bron CBS. In week 41 zijn 49 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 2 meer dan in week 40. In de eerste 41 weken van 2020 zijn 2.670 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 289 minder dan in dezelfde periode van 2019. In week 41 zijn 43 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 6 meer dan in week 40. Daarnaast zijn 6 eenmanszaken failliet verklaard, 4 minder dan een week eerder.

Sterfte neemt niet verder toe. Bron CBS. In week 41 (5 tot en met 11 oktober) overleden naar schatting 2 950 mensen. Dit is net iets minder dan een week eerder, toen er 2 977 mensen overleden. De sterfte in week 41 is daarmee ongeveer 150 hoger dan verwacht voor deze periode. De hogere sterfte valt samen met de opkomende tweede golf van de corona-epidemie in Nederland. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

CoronaMelder-app: voor iedereen beschikbaar Voorkom dat je onbewust een ander besmet en download de app. Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

15e noodverordening Covid-19 Vanaf woensdag 14 oktober 2020 22:00 uur is de 15e noodverordening Covid-19 van kracht. De 15e noodverordening geeft de nieuwe voorschriften waarmee verdere verspreiding van het Covid-19 wordt voorkomen. Het stuk is gepubliceerd op de website van de veiligheidsregio waar gemeente Noordwijk onderdeel van is, De Veiligheidsregio Hollands Midden. De Noodverordening geeft onder meer de juridische basis voor het overheidsoptreden in Noordwijk.

Update 12-10-2020:

Veiligheidsregio Hollands Midden naar risiconiveau ‘ernstig’. In nog eens vier Nederlandse veiligheidsregio’s is het aantal coronabesmettingen zo hard opgelopen, dat de situatie op het coronadashboard niet langer wordt weergeven als „zorgelijk” maar als „ernstig”. Klik hier voor het item.

Sterfte neemt opnieuw toe. In week 40 (28 september tot en met 4 oktober) overleden naar schatting 3 000 mensen. Dit zijn er ruim 200 meer dan verwacht voor deze week. In week 39 overleden ook al iets meer mensen dan gemiddeld (2865). De hogere sterfte valt samen met de opkomende tweede golf van de corona-epidemie in Nederland. Dat meldt het CBS op basis van de voorlopige sterftecijfers per week. 

VR Hollands Midden De CoronaMelder-app is nu in heel Nederland te gebruiken. De app informeert je als je mogelijk besmet bent. Wil je weten hoe, bekijk de animatie via Twitter

ISDBollenstreek Ondernemers en zzp'ers opgelet!! Het aanvraagformulier Tozo 3 is beschikbaar. Alle informatie over Tozo 3 vind je op onze website, klik hier.

Update 04-10-2020 (week 40):

10 duizend coronadoden tijdens eerste golf van de pandemie. (Bron CBS) In de eerste zes maanden van 2020 overleden ruim 86 duizend inwoners van Nederland. Dat is bijna 9 duizend meer dan in het eerste halfjaar van 2019 en ruim 5 duizend meer dan in dezelfde periode in 2018. De hogere sterfte valt samen met de corona-epidemie in Nederland. Vanaf maart tot en met juni 2020 stierven 7797 mensen bij wie COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, was vastgesteld door de behandelend arts. Van nog eens 2270 overledenen gaf de behandelend arts of schouwarts aan dat de doodsoorzaak vermoedelijke COVID-19 was.

In totaal stierven dus 10.067 mensen bij wie vastgestelde of vermoedelijke COVID-19 de doodsoorzaak was. Van alle coronadoden ontving 60 procent zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en was 53 procent man. Dit blijkt uit voorlopige cijfers over doodsoorzaken die het CBS vandaag publiceert. Klik hier voor meer info.

14e Noodverordening Covid-19 Vanaf dinsdagnamiddag 29 september 2020 is de 14e noodverordening Covid-19 van kracht. Klik hier voor meer info. 

Update 29-09-2020 (week 39):

Veiligheidsregio Hollands Midden landelijke maatregelingen. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames neemt snel toe. Met elkaar moeten we het aantal contactmomenten sterk terugdringen, zodat we strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus kunnen voorkomen.

Klik hier voor de landelijke maatregelen die premier Rutte maandagavond heeft afgekondigd.

13e Noodverordening COVID-19 - 27 september 2020

Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maatregelen die de afgelopen week werden aangekondigd, wil het kabinet nu opnieuw ingrijpen door de horeca om 22 uur te sluiten en de groepsgrootte in ruimten binnen - dus ook in de horeca - terug te brengen naar maximaal 30 mensen. Kennelijk ziet het kabinet de maatregelen als een laatste redmiddel om een nieuwe landelijke lockdown te voorkomen. Klik hier voor het artikel van Koninklijke Horeca Nederland.

In week 38 zijn 58 bedrijven failliet verklaard. (Cijfers CBS) In week 38 zijn 58 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 12 meer dan in week 37. In de eerste 38 weken van 2020 zijn 2.511 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 241 minder dan in dezelfde periode van 2019. In week 38 zijn 51 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 8 meer dan in week 37. Daarnaast zijn 7 eenmanszaken failliet verklaard, 4 meer dan een week eerder.

Update 21-09-2020 (week 38):

12e noodverordening veiligheidsregio Hollands Midden: De veiligheidsregio Hollands Midden heeft de 12e noodverordening uitgegeven. De gemeente Noordwijk ligt in één van de regio's waar de besmettingen snel toeneemt. Er zijn aanvullende maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Klik hier voor de 12e noodverordening Covid-19.

Burgemeester Wendy Verkleij stuurt brief met update aan gemeenteraad: In de brief geeft de burgemeester aan dat het aantal Covid-19 besmettingen in onze regio fors aan het toenemen zijn. De extra maatregelen die hierop genomen zijn kunt u teruglezen via bovenstaande link '12e noodverordening'. Daarnaast moeten er lokaal ook extra maatregelen genomen worden.

Was al eerder bekend gemaakt dat de carnavalsverenigingen hebben besloten dat er geen carnaval gevierd kan gaan worden dit jaar, is er nu ook besloten door de veiligheidsregio Hollands Midden dat er geen traditionele sinterklaas intochten zullen plaatsvinden. In samenwerking met organiserende comités wordt op dit moment bekeken wat mogelijk is om de Sint toch te kunnen verwelkomen. Klik hier voor de uitgebreide brief aan de gemeenteraad.

Burgemeester Wendy Verkley laat via twitter weten aan de inwoners van Noordwijk dat Noordwijk was klaar voor een prachtig naseizoen. De hoop hierop gaat door alle ontwikkelingen rondom corona op dit moment verloren. Zij wenst de toeristische sector heel veel sterkte. Het zijn zware tijden maar ook hier komen we weer samen doorheen.

Update 13-09-2020 (week 37):

Impactanalyse coronacrisis gemeente Noordwijk - peildatum 7 september 2020. Hierbij sturen wij de gemeenteraad ter kennisname de aan ons ambtelijk verstrekte tweewekelijkse impactanalyse coronacrisis, met peildatum 7 september 2020. In deze analyse wordt de impact van de coronacrisis op de Noordwijkse samenleving geschetst en wordt aangegeven hoe de effecten kunnen worden omgebogen. Deze impactanalyse is opnieuw opgebouwd met inzichten tijdens de zomer en is dus volledig bijgewerkt. Klik hier voor meer info.

GGD Hollands Midden De Koning is 10 september op bezoek geweest bij GGD Hollands Midden! Hij bezocht een teststraat en de afdeling bron- en contactonderzoek. In gesprek met GGD'ers kreeg de Koning beeld van de strijd tegen corona die de GGD dagelijks voert. Lees meer https://bit.ly/33gpIa7

Teylingen College Leeuwenhorst: Het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout meldde vorige week dinsdag aan ouders dat een docent en een leerling positief getest zijn. Beiden waren onafhankelijk van elkaar besmet geraakt. Iedereen met wie zij intensief contact hadden, is benaderd en blijft tien dagen thuis.

Update 07-09-2020 (week 36):

In week 35 zijn 49 bedrijven failliet verklaard. (Bron: CBS) In week 35 zijn 49 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 16 meer dan in week 34. In de eerste 35 weken van 2020 zijn 2.370 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 153 minder dan in dezelfde periode van 2019. In week 35 zijn 41 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 12 meer dan in week 34. Daarnaast zijn 8 eenmanszaken failliet verklaard, 4 meer dan een week eerder.

Hoe gaat het met Nederland in coronatijd? (Bron: CBS) Een half jaar na de afkondiging van de gedeeltelijke lockdown worstelt Nederland net als veel buurlanden met een crisis van een ongekende omvang. Hoewel de sterfte als gevolg van de virusuitbraak sterk is afgenomen, wordt versoepeling van maatregelen om menselijk contact te beperken vaak gevolgd door een stijging van de dagelijkse besmettingen. Lees meer, klik hier...

GGD: Corona: wanneer ben je asymptomatisch of presymptomatisch? De wereld van de infectieziekten kent veel eigenaardige termen die we in het normale Nederlands niet gebruiken. Door COVID-19 verandert onze taal. Zo kennen we nu de woorden 'asymptomatisch' en presymptomatisch'. Wat betekenen deze termen eigenlijk? Wat is het verschil en waarom is het zo belangrijk in de wereld van COVID-19? Klik hier voor de gehele uitleg van de GGD...

Update 30-08-2020 (week 35):

In week 34 zijn 32 bedrijven failliet verklaard. (Bron CBS) In week 34 zijn 32 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 29 minder dan in week 33. In de eerste 34 weken van 2020 zijn 2.320 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 138 minder dan in dezelfde periode van 2019. In week 34 zijn 28 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 25 minder dan in week 33. Daarnaast zijn 4 eenmanszaken failliet verklaard, 4 minder dan een week eerder.

GGD Hollands Midden Vanaf deze week start het nieuwe schooljaar in onze regio. Antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over o.a. de regels, ventilatie en quarantaine na vakantie in buitenland vind je hier.

Update 25-08-2020 (week 34):

GGD Hollands Midden Oproep VWS en GGD’en: ‘Testen: graag! Maar alleen bij klachten’. Waarom? Lees het nieuwsbericht, klik hier.

Gemeente Noordwijk Vanaf 21 augustus geldt de nieuwe noodverordening van VRHM. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de aangepaste maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In week 33 zijn 61 bedrijven failliet verklaard. (Bron:CBS) In week 33 zijn 61 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 16 meer dan in week 32. In de eerste 33 weken van 2020 zijn 2.287 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 97 minder dan in dezelfde periode van 2019. In week 33 zijn 53 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 12 meer dan in week 32. Daarnaast zijn 8 eenmanszaken failliet verklaard, 4 meer dan een week eerder.

Gemeenteraad geïnformeerd over ontwikkelingen coronacrisis Loco burgemeester Sjaak van den Berg heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de ontwikkelingen met betrekking tot de coronacrisis met een brief. Hij bespreekt hier de ontwikkelingen in Noordwijk en de Veiligheidsregio.

 Update 16-08-2020 (week 33):

De website http://coronatest.nl is live!

Log in met je DigiD. Je ontvangt een afspraakbevestiging via sms en email. Na de test ontvang je binnen 48 uur een berichtje dat weer kunt inloggen met je DigiD voor de uitslag.

Update 10-08-2020 (week 32):

Oproep GGD Hollands Midden:

Was jij op zaterdag 25 juli tussen 21.00 en 23.30 in poolcafé The Pocket in Katwijk èn heb je één of meerdere (milde) klachten die op corona kunnen wijzen? Bel ons direct: 085-0782878. Noem nummer 37373 en vermeld dat je café The Pocket hebt bezocht.

In week 31 zijn 51 bedrijven failliet verklaard.

In week 31 zijn 51 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 14 meer dan in week 30. In de eerste 31 weken van 2020 zijn 2.178 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 61 minder dan in dezelfde periode van 2019. In week 31 zijn 45 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet  verklaard, 10 meer dan in week 30. Daarnaast zijn 6 eenmanszaken failliet verklaard, 4 meer dan een week eerder.

Update 26-07-2020 (week 30):

Gemeente Noordwijk: Je kunt weer online een afspraak maken voor een bezoek aan de publieksbalie van gemeente Noordwijk. Het is niet nodig om eerst telefonisch contact op te nemen. klik hier voor de link naar ‘internetafspraken gemeente Noordwijk’.

GGD Hollands Midden: Heb je een coronatest gedaan bij een van onze testlocaties? Wacht je al 48 uur of langer op je testuitslag? Wil of kun je niet langer wachten? Bel dan ons callcenter op 085-0782878. Bereikbaar van 08.00 - 20:00 uur. NB: bel niet als de 48 uur nog niet voorbij zijn.

ISD Bollenstreek: De Tozo-regeling voor ondernemers is verlengd tot 1 september 2020.  Klik hier voor meer informatie over de regeling.

Update 20 juli 2020 (week 29):

Nieuwe uitbraak in de regio, klik hier voor het item (bron: BlikOp Lisse).

Burgemeester informeert organisaties evenementen hoe de draad weer op te pakken, klik hier voor het artikel.

In week 28 zijn 64 bedrijven failliet verklaard. (Bron CBS) In week 28 (6 tot en met 12 juli) zijn 64 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, 1 minder dan in week 27 aldus het CBS. In de eerste 28 weken van 2020 gingen er 2.033 bedrijven en instellingen failliet, 4 meer dan in dezelfde periode van 2019. In week 28 zijn 56 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard, 2 meer dan in week 27. Daarnaast zijn er 8 eenmanszaken failliet verklaard, 3 minder dan een week eerder.

Update 12 juli 2020 (week 28):

In meeste sectoren minder zorgen over voortbestaan. (Bron CBS) Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de onroerend goed sector, de detailhandel en de informatie en communicatie het geval. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin juni onder bedrijven werd gehouden. Klik hier voor meer info.

Wat zijn de economische gevolgen van corona? (Bron CBS) Volgens de tweede berekening van het CBS is het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van 2020 met 1,5 procent gekrompen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019. Het groeicijfer is opwaarts bijgesteld. Bij de eerste berekening, die is gepubliceerd op 15 mei, kwam de krimp uit op 1,7 procent. De krimp van het bbp in het eerste kwartaal van 2020 is vooral toe te schrijven aan de gedaalde consumptie door huishoudens. Klik hier voor meer info.

GGD Hollands Midden - corona testen Als je getest bent op het coronavirus, dan word je binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Aan welke regels moet je je houden totdat de uitslag bekend is? En je huisgenoten? Meike Hensing, verpleegkundige callcenter, geeft uitleg, klik hier.

Update 5 juli 2020 (week 27):

Impactanalyse coronacrisis

De raad heeft ter kennisname de tweewekelijkse impactanalyse coronacrisis ontvangen. In deze analyse wordt de impact van de coronacrisis op de Noordwijkse samenleving geschetst en wordt aangegeven hoe de effecten kunnen worden omgebogen. Deze impactanalyse is de laatste volledig bijgewerkte editie. Vanaf nu worden alleen nieuwe inzichten verwerkt in een compactere rapportage. 

De basisregels blijven onverminderd belangrijk en 1,5 meter afstand houden blijft de norm. Dat vraagt zelfdiscipline en verantwoordelijkheid van ons allemaal. Als we nu met elkaar verslappen in het naleven van de basisregels is de kans zeer reëel dat het virus weer oplaait en de versoepelingen moeten worden teruggedraaid. Ter informatie: wereldwijd is het aantal nieuwe besmettingen op dit moment hoger dan ooit. Met het internationale profiel dat Noordwijk heeft is dat zeker iets om serieus te nemen. Klik hier voor de gehele brief over de impactanalyse coronavirus.

8e noodverordening veiligheidsregio Hollands Midden

De 8e Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Hollands Midden met daarin de voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 is op 30 juni 2020 ingegaan. Klik hier om de gehele 8e noodverordening te lezen.

ISD Bollenstreek: Extra ondersteuning voor ondernemers verlengd.

Het Kabinet heeft de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd met vier maanden. Dit betekent dat ondernemers die voldoen aan de voorwaarden ook na 1 juni 2020 en nog voor maximaal 4 maanden in aanmerking kunnen komen. Klik hier voor meer informatie over de verlengde maatregel.

Update 27-06-2020 (week 26):

Ministerie van BZK Huurders met een tijdelijk huurcontract kunnen hun contract tot uiterlijk 1 november 2020 verlengen. Minister Kajsa Ollongren vindt het belangrijk dat in deze periode geen mensen op straat komen te staan. Daarom wordt de huidige wet verlengd. Klik hier voor meer info. In week 25 zijn 84 bedrijven failliet verklaard. (Bron CBS) In week 25 (15 tot en met 21 juni) zijn 84 bedrijven en instellingen (incl. 12 eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 24 meer dan in week 24. In de eerste 25 weken van 2020 gingen er 1.871 bedrijven en instellingen failliet, 69 meer dan in dezelfde periode van 2019. Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld.

Consumenten iets minder somber in juni. (Bron CBS) In juni zijn consumenten wat minder somber, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op -27, tegen -31 in mei. De koopbereidheid is minder negatief. Het oordeel over het economische klimaat verandert niet. Met -27 ligt het consumentenvertrouwen in juni ver onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-5). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

ISDBollenstreek - Tozo 2 regeling. Speciaal voor zelfstandig ondernemers is er Tozo 2. Hoe werkt de aanvraag van deze regeling? Bekijk het stappenplan, check: https://bit.ly/3h5yu0S

Rijksoverheid coronamaatregelen per 1 juli 2020. We starten een nieuw hoofdstuk in de aanpak van het coronavirus. 1,5 meter afstand blijft de norm. Door afstand te houden, geven we elkaar meer ruimte. Meer informatie over de algemene regels, meer info: http://Bit.ly/2VeVBgi

Zaterdag 20 juni 2020

In week 24 zijn 60 bedrijven failliet verklaard. (Bron CBS) In week 24 (8 tot en met 14 juni) zijn 60 bedrijven (waaronder 1x Noordwijk en 1x Noordwijkerhout) en instellingen (incl. 6 eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 11 minder dan in week 23. In de eerste 24 weken van 2020 zijn er 1.787 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 66 meer dan in dezelfde periode van 2019. Het CBS brengt tijdens de corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld.

Impactanalyse Coronacrisis gemeente Noordwijk - peildatum 13 juni 2020. Het college van B&W geeft regelmatig memo uit en die heeft tot doel de gemeenteraad tweewekelijks te informeren over de impact van de coronamaatregelen op de maatschappij en op de gemeente. Daarbij wordt niet ingegaan op de crisisbestrijding, maar op de effecten van de crisis. De focus ligt daarbij op effecten op de Noordwijkse samenleving en effecten op de gemeente Noordwijk. Klik hier voor de memo Impactanalyse Coronacrisis.

8e Brief aan de Gemeenteraden inzake COVID-19 van Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) Klik hier voor de brief.

Zaterdag 13 juni 2020

GGD Hollands Midden Ons corona dashboard https://eengezonderhollandsmidden.nl/dashboard/dashboardthemas/weekcijfers is vernieuwd. Vanaf vandaag kun je zien hoeveel inwoners per gemeente zich bij een van de teststraten in onze regio hebben laten testen. Ook het aantal positief geteste personen uit de teststraten staat nu in het overzicht.

Resultaten 3e gedragsonderzoek corona bekend. (GGD Hollands Midden) Gevoelsmatig neemt dreiging van virus af. Maar het naleven van hygiënemaatregelen, zoals vaak handen wassen en niezen in de elleboog, blijft stabiel. 1.5 meter afstand houden is steeds moeilijker. Lees verder: https://bit.ly/3cUk0O5

Omgevingsdienst West-Holland Door het coronavirus is het Bouwloket in Noordwijk gesloten en ook niet beschikbaar op afspraak. Wij zijn op werkdagen bereikbaar via e-mail en telefoon. U kunt uw vragen aan ons stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en per telefoon via 071- 4083200. http://bit.ly/37rYXkW

Zaterdag 6 juni 2020:

GGD Hollands Midden De gevolgen van de coronacrisis zijn voelbaar voor ons allemaal. Er zijn al veel initiatieven om mensen mentaal te ondersteunen. Die zijn niet allemaal even goed vindbaar. Daarom is er nu één online loket: het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19. Klik hier voor meer informatie.

In week 22 zijn 75 bedrijven failliet verklaard. Bron CBS In week 22 (25 tot en met 29 mei) zijn 75 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 10 minder dan in week 21. In de eerste 22 weken van 2020 zijn er 1.651 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 53 meer dan in dezelfde periode van 2019. Vanaf 2019 is de trend licht stijgend. Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 28 mei 2020:

ISDBollenstreek: Speciaal voor ondernemers/zzp'ers! Het Kabinet heeft de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) vanaf 1 juni 2020 verlengd met drie maanden. Klik hier voor meer informatie.

ISDBollenstreek: dienstverlening: Langzaamaan worden de corona maatregelingen versoepeld en passen wij onze dienstverlening hierop aan. Dit betekent dat we klanten weer uitnodigen voor een afspraak bij ons op kantoor of dat we op huisbezoek gaan. Klik hier voor meer informatie.

In week 21 zijn 85 bedrijven failliet verklaard in Nederland. In week 21 (18 tot en met 22 mei) zijn 85 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 7 minder dan in week 20. In de eerste 21 weken van 2020 zijn er 1.575 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 60 meer dan in dezelfde periode van 2019. Vanaf 2019 is de trend licht stijgend.

Zaterdag 23 mei 2020:

Sterfte in week 20 lager dan normaal: Lees meer bij de bron CBS, klik hier.

Gemeente Noordwijk Twitterbericht. Hemelvaartsdag 2020. Onze indruk. Druk. Maar beheersbaar. Geen incidenten. Noordwijk OpenUp. Stap voor stap en volgens de corona voorschriften. Zo bouwen we de anderhalvemetersamenleving op. Iedereen heel erg bedankt.

Woensdag 20 mei 2020:

Volgende stap versoepeling maatregelen. Bron gemeente Noordwijk.

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni worden opnieuw enkele maatregelen versoepeld. Zo wordt 'alleen' weer iets meer 'samen'.

Stap voor stap Stap voor stap komt er iets meer ruimte. De aanpassingen van de maatregelen per 1 juni gelden o.a. voor groepen, de horeca, onderwijs en culturele instellingen. Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van wat er wijzigt.

Voor iedereen blijft gelden:

* Was vaak uw handen.

* Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.

* Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

* Schud geen handen.

* Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.

* 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig.

* Werk zoveel mogelijk thuis.

* Blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

* Vermijd drukte (ga weg als u geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden).

Vertrouwen consument neemt in mei verder af. Bron CBS

Door de coronacrisis liep het vertrouwen van consumenten in april een historische deuk op. In mei neemt het consumentenvertrouwen verder af en komt uit op -31. Consumenten oordelen fors negatiever over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden. De koopbereidheid daarentegen verandert niet.

Sterfte ook bij Wlz-zorggebruikers bijna op normaal niveau. Bron CBS

In week 19 (4 mei tot en met 10 mei) stierven ongeveer 1 170 mensen die langdurige zorg kregen, zo’n 250 minder dan in week 18. Het aantal overledenen in week 19 is daarmee gelijk aan het gemiddelde van week 1 tot en met 10, maar nog wel iets boven het niveau dat normaal is voor de tijd van het jaar. Het gaat hier om mensen die zorg ontvingen op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit zijn mensen die zorg thuis kregen of in een verpleeg-, verzorgingshuis of andere zorginstelling woonden. Ook bij de overige bevolking van Nederland daalde de sterfte in week 19. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.

Zaterdag 16 mei 2020:

Failliet: In eerste week van mei 55 bedrijven failliet verklaard. Bron CBS, klik hier voor het bericht.

Meer spanningen bij gezinnen : Het aantal meldingen bij Veilig Thuis is opgelopen. Er is meer huiselijk geweld of kindermishandeling. Maar is er een verband met corona? Dat verband is er niet blijkt uit de collegebeantwoording op schriftelijke vragen van het CDA. Klik hier voor het volledige bericht.

Woensdag 13 mei 2020:

5e Noodverordening Veiligheidsregio Hollands Midden Vanaf maandag 11 mei 2020 is de 5e noodverordening van kracht. Deze nieuwe noodverordening is nodig om te zorgen dat de nieuwe coronamaatregelen gehandhaafd kunnen worden.

Ook voor Noordwijk De Veiligheidregio Hollands Midden kondigde deze 5e noodverordening (pdf) af. Deze noodverordening geldt ook voor het grondgebied van de gemeente Noordwijk. De kustgemeente is een van de gemeenten die deel uitmaakt van deze veiligheidsregio en werkt er nauw mee samen om coronaverspreiding te voorkomen en om stap voor stap op een verantwoorde manier de maatregelen te versoepelen

Donderdag 7 mei

Nieuwe coronarichtlijnen geven iets meer ruimte Vanaf maandag 11 mei 2020 kunnen we elkaar iets meer ruimte geven en tegelijkertijd daarbij het coronavirus onder controle houden. De komende maanden kan er, als het goed gaat, stap voor stap nog meer ruimte komen. Ons gedrag bepaalt hoe dat gaat. Klik hier voor meer informatie.

ISD-Bollenstreek Regiotaxi. Niets is momenteel meer 'normaal', zo ook bij de Regiotaxi. Om het vervoer veilig te kunnen blijven uitvoeren zijn een aantal maatregelen van toepassing. Klik hier voor meer info.

Centrum Jeugd en Gezin ZH Noord Vanaf 11 mei gaan de basisscholen weer open. De meeste kinderen hebben er veel zin in. Maar sommige dingen zullen anders gaan dan jij en je kind gewend zijn. Het Nederlands Jeugdinstituut geeft tips die helpen bij de voorbereiding op teruggaan naar school. https://nji.nl/nl/coronavirus

Rijksoverheid: Vanaf maandag 11 mei geven we elkaar stap voor stap meer ruimte. Dit kan alleen als iedereen zich aan de maatregelen tegen het coronavirus blijft houden. Klik hier voor meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden.

Woensdag 6 mei 2020:

Burgemeester Wendy Verkleij schrijft een nieuwe brief aan de inwoners van de gemeente Noordwijk. Klik hier voor de brief aan alle inwoners van de gemeente Noordwijk.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden schrijft een nieuwe brief aan de raden inzake COVID-19 en de huidige stand van zaken. Klik hier voor de 7e brief van Veiligheidsregio Hollands Midden.

Vrijdag 1 mei 2020

om 12:00 uur nieuwe noodverordening in werking. In de 4e noodverordening zijn de landelijke wijzigingen, volgens de aanwijzing van de minister, opgenomen met betrekking tot buiten sporten en bewegen voor jongeren (per 29 april 2020) en de openstellingen van het (speciaal) basisonderwijs en kinderopvang (per 11 mei 2020). Klik hier voor meer info.

ISDBollenstreek Speciaal voor ondernemers/zzp'ers In de Tozo update van 30 april krijg je meer informatie over het aanpassen van de aanvraagperiode en het inkomstenformulier. Klik hier voor meer info.

GGD Hollands Midden Hoe gaan we weer terug naar de samenleving zoals we die kennen? En zal het virus uiteindelijk verdwijnen? Of het komt het coronavirus net zoals het griepvirus ieder jaar weer terug? Onze directeur Sjaak de Gouw geeft antwoord. Klik hier voor het filmpje

Update 29 april 2020

Herdenken en vieren 4 en 5 mei: Het had bijzonder moeten worden: 4 en 5 mei 2020. Dit jaar herdenken we namelijk dat het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. 75 jaar vrijheid, vrede en stabiliteit is ongekend. Maar groots herdenken en vieren is er niet bij. Het devies is dan ook: 4 en 5 mei vier je dit jaar thuis. Jammer. Teleurstellend. Zeker. Maar misschien is het juist deze beperking die ons uitdaagt om er ondanks alles wat van te maken. Zorg goed voor elkaar. Let op elkaar. Help waar je kuntLees hier het volledige programma van de gemeente Noordwijk.  

Buiten sporten met de nieuwe coronamaatregelen: Lees hier alle maatregelen en richtlijnen voor kinderen om buiten te kunnen sporten.

GGD Hollands Midden Nu we veel thuis zijn brengen gezinsleden meer tijd dan anders met elkaar door. Dit geeft soms spanningen, waardoor huiselijk geweld kan toenemen. Je kunt hierover praten of advies vragen bij Veilig Thuis via 0800-2000, zie de link 'ik vermoed huiselijk geweld'.

Gemeente Noordwijk doet mee aan onderzoek TU Delft: Hoe kunnen we de coronamaatregelen het beste versoepelen in Nederland? TU Delft start een grootschalig online onderzoek naar onze voorkeuren voor Nederlandse exitscenario’s. Iedereen kan nu meedenken over hoe om te gaan met versoepeling van de coronamaatregelen. Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk doen mee met dit onderzoek. Klik hier voor de link naar het onderzoek van TU Delft.

Update 25 april 2020

Gemeente neemt zorgen weg bij subsidieontvangers De financiële afspraken voor dit jaar komt de gemeente op voorhand gewoon na. Zo laat de gemeente alle organisaties weten die voor 2020 een subsidie hebben gekregen. Klik hier voor meer info.

Update 22 april 2020

Maatregelen corona verlengd. Coronabesmettingen voorkomen. Het blijft topprioriteit. Op dinsdag 21 april 2020 werden de nieuwe maatregelen bekendgemaakt. Klik hier voor meer info.

ISD-Bollenstreek Tozo regeling ondernemers. De Tozo regeling is formeel en juridisch vastgelegd door het Rijk. Naast de getekende verklaring dat jouw bedrijf als gevolg van het Coronavirus is geraakt, moet je ook een toelichting geven! Klik hier voor meer info

Dodenherdenking en evenementen Brief college over gevolgen coronacrisis voor Dodenherdenking en evenementen. Klik hier voor de brief.

Update 16 april 2020.

De gemeente neemt weer maatregelen voor het komende weekend om bezoek aan Noordwijk te ontmoedigen. Klik hier voor het gemeentebericht betreffende het ontmoedigingsbesluit komend weekend.

Update 13 april 2020

De bollenkwekers gaan hun velden met bloemen eerder leeghalen. Ze hopen daarmee te voorkomen dat de toeristen/dagjesmensen blijven komen naar de Bollenstreek. Dat hebben ze aan de gemeenten Hillegom en Lisse laten weten. Normaal laten ze de bloemen zolang mogelijk staan om er veel mensen van te laten genieten, maar de kwekers willen iets doen tegen de strijd van het coronavirus en tegen de bezoekersstroom. Deze week gaat er begonnen worden met het koppen. Lees meer bij Leidsch Dagblad.

Politie Noordwijk bericht op de sociale media. Wegen naar en rond bollenvelden zijn dicht! Parkeerterreinen strand/duinen zijn dicht! Maak het ons en uzelf niet te moeilijk en kom dus niet naar de bollenstreek! Overtreding maatregelen is boete riskeren! Dank voor uw begrip. #blijfthuis

Burgemeesters van Lisse en Hillegom ergeren zich: Hebben sommigen een tijdje onder een steen gelegen? Mensen werden met klem verzocht om Pasen zoveel mogelijk met het eigen gezin of huisgenoten te vieren. Mensen gaven daar over het algemeen gehoor aan. Toegangswegen en parkeerplaatsen bij natuurgebieden werden afgesloten en op het strand was het rustig. Ook daar waren de parkeerterreinen afgesloten. Alleen in de Bollenstreek ging het fout. Daar trokken honderden dagjesmensen er toch op uit......Lees meer op Blik Op Lisse.

Update 10 april 2020

Verruiming openingstijden supermarkten gemeente Noordwijk Paasweekend.

Burgemeester Wendy Verkleij verruimt de openingstijden van de supermarkten in de gemeente Noordwijk dit Paasweekend om een betere verspreiding van de Paasdrukte te realiseren. Klik hier voor de brief van de burgemeester aan de raad.

Ontmoedigingsmaatregelen Paasweekend

Gemeente Noordwijk sluit dit paasweekend alle gemeentelijke parkeerterreinen en de weg naar Langevelderslag. De maatregelen zijn er op gericht om recreanten te ontmoedigen te komen. De onderliggende boodschap: vier Pasen thuis. Voor verschillende aandachtslocaties ligt een afsluitingsplan klaar. Gaat het niet goed – Meteen afsluiten. Klik hier voor het artikel op Blik Op Noordwijk met alle afsluitingen.

Oproep burgemeesters van de Bollenstreek, de Bollenstreek gaat niet op slot maar het scheelt weinig.

Dat veel mensen popelen om de bloeiende bloemenvelden te zien waar de Bollenstreek wereldberoemd om is, dat begrijpt de Hillegomse burgemeester Arie van Erk als geen ander. Zelf geniet hij er ook elk jaar weer van. ,,Maar het is nu eenmaal geen gewoon jaar. Ik doe, mede namens mijn collega-burgemeesters, een oproep aan iedereen: blijf weg!’’ Klik hier voor het artikel van het Leidsch Dagblad (bron).

Update 9 april 2020

Burgemeester Lenfrink, voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden informeert opnieuw de gemeenteraden die behoren tot deze regio. Het ziet er naar uit dat deze crisis een kwestie van lange adem wordt en nog meerdere weken of zelfs maanden gaat duren. Er is nog geen zicht op of dit ook betekent dat het huidige regionale crisisniveau (GRIP 4) en de noodverordening zolang van kracht blijven. Op dit moment blijft het zeker van kracht tot en met 28 april.

Handhaven nodig

In het kader van de bestuurlijke handhaving is tot nu toe drie keer een last onder dwangsom opgelegd. Aan een sauna, een ’zuipkeet’ en een horecagelegenheid. 

Doden, besmettingen en testen

Volgens de laatste gegevens op dinsdag 7 april 2020 in de regio Hollands Midden, volgens de gegevens die bij de GGD bekend zijn, zijn 57 personen overleden aan COVID-19 en 631 positief getest. Er zijn op dit moment in de regio nog voldoende IC-bedden beschikbaar voor COVID-19 patienten. Dit geldt ook voor het aantal vrije klinische bedden voor COVID-19 patiënten. Vooralsnog gaan de ziekenhuizen ervan uit dat ze de vraag komende weken aankunnen, maar enig voorbehoud blijft geboden. De cijfers met betrekking tot het aantal bedden zijn hard, de gegevens ten aanzien van het aantal overledenen en het aantal besmettingen zijn een onderschatting. Personen die buiten het ziekenhuis overlijden aan COVID-19 worden door de huisarts of de verpleeghuisarts als natuurlijk overlijden gemeld, meestal met longontsteking als reden voor overlijden. Het aantal personen in onze regio dat aan de gevolgen van COVID-19 is overleden zal tussen de 150 en 200 liggen.

Update 13 mei 2020

Hieronder ziet u per plaats in de Duin- en Bollenstreek t/m 30 maart van het aantal mensen die tot dan toe positief getest waren op het coronavirus, omdat niet iedereen meer getest wordt zal dus het aantal waarschijnlijk hoger liggen. De RIVM-coronakaart vanaf 31 maart, laat het aantal ziekenhuisopnames zien per 100.000 inwoners. Wij hebben dat voor u omgerekend naar het werkelijk aantal opnames per gemeente. (bron RIVM):

Aantal ziekenhuisopnames per gemeente:

Gemeente 16-08 23-08 30-08 06-09 13-09 20-09 27-09 05-10 11-10 18-10 25-10
Noordwijk 19 19 19 19 19 20 20 21 22 23 29
Teylingen 15 15 15 15 15 15 15 15 17 17 18
Lisse 8 8 8 8 8 8 8 8 9 9 11
Hillegom 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8 8
Katwijk 31 31 31 32 32 32 32 34 38 40 42
Leiden           44 46 47 51 53 59

Regio Hollands Midden

373 374 375 377 377 383 394 404 432 458 503

Aantal overledenen per week in de gemeente Noordwijk van 2019 en 2020 (Bron: CBR)

week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 totaal
2019 8 12 10 11 8 8 10 11 1 5 13 5 7 5 3 9 12 18  4  8 12 7 6 9 3 7  
2020 9 12 9 10 10 12 4 6 10 2 8 2 12 12 5 16 5 8  6  6 4 5 7 9 7 5  
week 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52  
2019 5 4 6 2 8  10  8  4  4  5  5  5  9  6  6                       292
2020 7 7 9 7 7  10  7  5  7  6  5  8  8 13  6                       311

Aaantal besmettingen tot nu toe getest

Plaats 23-08 30-08 06-09 13-09 20-09 27-09 04-10 11-10 18-10 25-10
Noordwijk 76 78 86 106 141 181 268 362 483 689
Teylingen 85 88 88 101 137 200 248 337 460 622
Lisse 47 50 51 57 64 78 88 123 207 306
Hillegom 91 96 99 107 117 136 167 216 280 354
Katwijk 301 305 307 317 342 393 486 702 1000 1408
Leiden         604 902 1141 1462 1931 2541
Regio Hollands Midden 2637 2757 2921 3265 3904 5008 6357 8415 11290 14953

 1 = teststraten 2 = besmettingen

Week 39 39 40 40 41 41 42 42 43 43
1 2 1 2 1 2 1 2 1 2
Noordwijk 554 40 588 87 604 94 814 121 873 206
Teylingen 608 63 502 48 557 89 684 123 659 162
Lisse 265 14 222 10 306 35 402 84 339 99
Hillegom 222 19 229 31 321 51 324 62 312 74
Katwijk 706 51 781 93 945 216 1268 298 1331 408
Leiden 2123 298 2071 239 2213 321 2848 469 2669 610
Regio Hollands Midden 11026 1104 11016 1349 12359 2058 15403 2875 13625 3663

 

Aantal mensen overleden

per regio

23-08 30-08 06-09 13-09 20-09 27-09 04-10 11-10 18-10 25-10
Noordwijk 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4
Teylingen 2 2 2 2 2 2 2 3 3 4
Lisse 2 2 2 2 2 2 2 2 2 4
Hillegom 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
Katwijk 15 15 15 15 15 15 15 15 17 18
Leiden         20 20 21 22 24 25
Regio Hollands Midden 202 202 202 203 205 210 215 220 232 244

Zaterdag 4 april 2020 is er goed gehoor gegeven aan de oproep om vooral thuis te blijven. Op de meeste plaatsen was het rustig. De politie controleert met dronebeelden de stranden en de gebieden rondom de bollenvelden. Mocht het toch ergens druk worden dan kan de politie gericht ingrijpen en maatregelen treffen. Dronebeelden (twitter) Dronebeelden deel 2 (twitter) en foto's ter beschikking gesteld via twitter door Dolf Roodenburg (@DolfOnline)

Gemeenteraad hervat vergaderingen - Rondetafelgesprek 7 april 2020 De gemeenteraad hervat haar vergaderingen. Op dinsdag 7 april 2020 zal er een aantal presentaties gegeven worden tijdens het Rondetafelgesprek (RTG) in aangepaste vorm. De gemeenteraadsleden kunnen vanaf hun huis de vergadering volgen en vragen stellen. Klik hier voor meer info.

Stoplichten langer op groen voor fietsers. De stoplichten in de gemeente Noordwijk staan langer groen voor fietsers om de kans op ‘samenscholen’ voor het rode stoplicht te vermijden, dus de kans is er dat u met de auto iets langer moet wachten.

Update 2 april 2020:

College informeert raad over impact corona op Sociaal Domein Het college heeft begin april 2020 de gemeenteraad op de hoogte gesteld van de impact van de coronacrisis op het Sociaal Domein. Hoe zorgen we ondanks alles zo goed als mogelijk voor elkaar. Klik hier voor de brief aan de gemeenteraad

Hoe pakt de gemeente coronacrisis aan? Met een brief heeft burgemeester Verkleij de gemeenteraad van Noordwijk woensdag 1 april 2020 de gemeenteraad van Noordwijk geïnformeerd over wat de gemeente doet in deze. Klik hier voor de brief van de burgemeester aan de raad over de aanpak van corona in Noordwijk

Aanvulling derde noodverordening Vrijdag 3 april 2020 om 12:00 uur treedt een nieuwe noodverordening in werking. Voluit: de noodverordening tot wijziging van de 3de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Hollands Midden 1 april 2020. Klik hier voor de 3e noodverordening

 

Klik hier voor de laatste informatie van de gemeente voor komend weekend: BLIJF THUIS! OOK OP ZONNIGE DAGEN!

 

Speciaal voor alle ondernemers/zpp'ers! Een dagelijkse update van de veelgestelde vragen rondom de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) Klik hier voor meer informatie.

Algemeen:

Heeft u klachten? Voor het meest actuele advies hoe u kunt handelen bij klachten kijk op de website van het RIVM.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op:

* website van het RIVM 

* website van de Rijksoverheid (ook voor specifieke doelgroepen als onderwijs, werkgevers, ondernemers, reizigers, kinderopvang en openbaar vervoer)

* website van GGD Hollands Midden

Landelijk telefoonnummer coronavirus:

Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is + 31 (0)800 1351 (8:00-20:00 uur).

Vragen, ongerust of klachten? Bel met GGD via +31 (0)88 308 4242 (bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 17.00 uur).

 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.