Datum: 22-03-2023 - 21:04
27
okt
'20
Agenda Palliam: Breek-de-Week en online masterclass.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Agenda Palliam: Breek-de-Week en online masterclass.

Tijdens de Breek-de-Week van 28 oktober zal Marije Groenewoud het gaan hebben over de Tien Geboden en de Tien Geloften. Wanneer vandaag de dag oudere mensen over de 10 geboden horen dan kunnen zij daar associaties bij krijgen als: dat mag niet van God en daarvoor kun je gestraft worden. Het zijn...

oude richtingwijzers over wat goed is en wat kwaad. Leefregels die in de afgelopen jaren aan de kant lijken te zijn gezet als niet meer van deze tijd. Toch zijn deze Tien Geboden nog steeds actueel en helpen zij om een betekenisvol leven te leiden. Zeker wanneer je daarnaast ook de klassieke Tien Geloften kent.

Zo’n gelofte is een plechtige verklaring om voortaan iets te zullen doen of juist na te zullen laten. Geloften helpen je bewuster te leven, waardoor je negatieve handelingen kunt voorkomen. Hierdoor hebben geloften een bevrijdend en geen beperkend karakter. Het geeft richting aan vrijheid en geluk.

In deze Breek-de-Week zal van 10.15 tot 11.30 uur samen worden gesproken over deze belangrijke geboden en geloften die de basis vormen van een meer sociale samenleving waarin de welvaart beter is verdeeld. Palliam, Nieuwe Zeeweg 73, Noordwijk. Info & inschrijven: www.palliam.nl 

ONLINE MASTERCLASS: DILEMMA’S TUSSEN GOED EN KWAAD

Op maandag 2 november zal de Vlaamse Jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin vanaf 19.30 uur een online masterclass geven over hoe je het beste kunt omgaan met het goede en het kwade in het leven. Hoe komt het dat het kwaad ons steeds weer weet te verleiden en dat we geregeld weigeren om het goede te doen?

Zelfkennis is belangrijk voor een gezond geestelijk leven. Als je weet waar en wanneer je kwetsbaar bent, dan kan je jezelf ook beter voorbereiden en beschermen tegen de aanvallen die tijdens je leven zeker gaan komen. Nikolaas Sintobin gaat uitgebreid in op deze fundamentele vraag. Niet via een theologische of filosofische route. Wel door een concrete analyse, met voorbeelden van wat goed en kwaad teweeg kan brengen in een mensenhart.

Inschrijven gaat via de website www.palliam.nl. Je ontvangt daarna een linkje voor deze online bijeenkomst die tot 20.15 uur zal duren.

Voor meer informatie over deze -en andere- bijeenkomsten: Tiny van Westerop, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 12 08 34 23. Zie voor het volledige programma: www.palliam.nl

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.