Datum: 02-10-2023 - 12:47
13
nov
'20
Zo maakt Zorg en Zekerheid de regio gezonder.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Zo maakt Zorg en Zekerheid de regio gezonder.

Wist jij dat Zorg en Zekerheid samenwerkt met de gemeente en de zorgverleners bij jou in de buurt? Samen maken wij ons sterk voor goede zorg en welzijn, zodat jouw gemeente steeds gezonder wordt. Heb jij ook een gezond idee? Laat het ons weten!...

Zorg en Zekerheid is jouw regionale zorgverzekeraar. Waarom? Omdat wij de huisarts, de fysiotherapeut en de andere zorgverleners bij jou in de buurt goed kennen. Samen maken we goede afspraken, voor betere, bereikbare en betaalbare zorg. Voor jou en voor de mensen om je heen. Maar we doen meer, zoals het ondersteunen van gezonde projecten bij jou in de buurt.

Fietsmaatjes
Een van die gezonde projecten is Fietsmaatjes. Speciaal voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets, maar dit niet meer alleen kunnen. Meetrappen mag, maar hoeft niet.

Fietsmaatjes koppelt elke gast aan een vrijwilliger. Zij fietsen naast elkaar op een elektrische duofiets. Samen actief bezig zijn, een praatje maken en genieten van de omgeving. Ouderen en mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking zijn van harte welkom. Zorg en Zekerheid ondersteunt Fietsmaatjes in 11 gemeenten!

Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst
Eén op de zeven kinderen in Nederland heeft overgewicht. Met de JOGG beweging zet een groot aantal gemeenten in ons land zich in voor een gezonde leefstijl, een gezonde leefomgeving en een gezond gewicht onder jongeren. In de regio werkt Zorg en Zekerheid hieraan actief mee met advies en financiële ondersteuning. Zo zorgen wij voor drinkwaterprojecten en voor groente en fruit op basisscholen.

Eigen hardloopcircuit

Altijd al willen hardlopen? Doe dan mee aan het Zorg en Zekerheid Circuit, het groots hardloopevenement in de Randstad. Al ruim 25 jaar zorgt het ZZ Circuit voor verbinding tussen lopers en hardloopverenigingen. Want iedereen is welkom: jong, oud, beginnende en ervaren lopers. Dit seizoen zijn alle lopen virtueel. Meer informatie: zorgenzekerheidcircuit.nl

Welzijn op Recept
Mensen die naar de huisarts gaan met een lichamelijke klacht hebben soms meer baat bij Welzijn op Recept. Een gesprek met een welzijnscoach van de gemeente wijst hen de weg. Bijvoorbeeld naar wekelijks sporten in de beweegtuin van Zorg en Zekerheid, iets creatiefs doen, vrijwilligerswerk of aanhaken bij een eetclub. Welzijn op Recept wordt voorgeschreven door de huisarts in de hele regio. 

Maak jouw buurt beter!
Heb jij een gezond idee voor jouw buurt? Laat het ons weten! Dan maak je kans op een financiële bijdrage. De voorwaarden? Jouw idee gaat over voeding, beweging, ontspanning of verbinding en maakt meerdere mensen beter. Je leest er alles over op zorgenzekerheid.nl/beterinjouwbuurt

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.