Datum: 06-06-2023 - 11:02

13
nov
'20
Koningin Máxima brengt bezoek aan Willem van den Bergh Noordwijk. (update foto’s en filmpje Berghjournaal)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Koningin Máxima brengt bezoek aan Willem van den Bergh Noordwijk. (update foto’s en filmpje Berghjournaal)

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft vrijdagochtend 13 november een werkbezoek gebracht aan woonzorgpark Willem van den Bergh, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, in Noordwijk. Het bezoek stond in het teken van de impact van de corona-uitbraak op de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking....

’s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Verspreid over Nederland bieden zij zorg, begeleiding en huisvesting aan ruim 14.000 cliënten.

Koningin Máxima sprak eerst met enkele bestuurders over de invloed van de coronapandemie op de gehandicaptenzorg in Nederland en de zorg bij ’s Heeren Loo in het bijzonder. Aansluitend ging zij in gesprek met medewerkers over de zogenoemde Crisis Zorg Unit. ’s Heeren Loo biedt in deze unit gespecialiseerde hulp aan bewoners met corona die vanwege hun beperkingen doorgaans niet in het ziekenhuis opgenomen kunnen worden.

Ook kunnen in de Crisis Zorg Unit cliënten van zorgorganisaties in de regio opgenomen worden die besmet zijn geraakt. Vervolgens vertelden diverse betrokkenen over hoe de dagelijkse zorg moest worden aangepast nadat enkele woningen waren getroffen door het coronavirus.

Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan een woning voor mensen met een verstandelijke beperking waar Koningin Máxima sprak met bewoners en zorgmedewerkers.

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst, ANP

Filmpje: Berghjournaal van Willem van den Bergh.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.