Datum: 31-01-2023 - 07:34
25
nov
'20
(Update foto’s) Politie treft twee kleine hennepkwekerijen en benodigdheden synthetisch drugslab in woning aan.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

(Update foto’s) Politie treft twee kleine hennepkwekerijen en benodigdheden synthetisch drugslab in woning aan.

In een pand aan de De Scheysloot werden dinsdagochtend 24 november twee kleine hennepkwekerijen en de benodigdheden voor een synthetisch drugslab aangetroffen. De bewoonster en haar partner zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor....

Agenten kregen onlangs de woning, de bovenverdieping van het pand, in het vizier en besloten een onderzoek in te stellen. Met een warmtebeeldcamera werd vastgesteld dat er van deze specifieke woning meer warmte afstraalde dan van de omliggende panden. Ook bleek het stroomverbruik afwijkend te zijn. Op basis van deze bevindingen werd een machtiging tot binnentreden afgegeven en gingen agenten dinsdagochtend de woning binnen.

In twee kasten bleek hennep te worden gekweekt waarop de 48-jarige bewoonster werd aangehouden. Ook haar partner die even later ter plaatse kwam, een 59-jarige Noordwijker, werd aangehouden. Tijdens de doorzoeking van het pand troffen agenten vervolgens in de bedrijfsruimte op de benedenverdieping alle benodigdheden voor een synthetisch drugslab aan, waaronder apparatuur, ketels en chemicaliën.

Een speciaal team van de Landelijke Eenheid kwam naar het pand om de goederen voor het drugslab op een veilige manier af te voeren.  De hennepkwekerijen zijn eveneens ontmanteld en afgevoerd. Ook werd een auto en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Politie Noordwijk onderzoekt de zaak.

Bron: Politie

Foto’s: BON

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.