Datum: 25-09-2023 - 08:46
30
nov
'20
Wakersduin en Zeehonk werken samen aan ICT-pijler voor nieuwe school!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Wakersduin en Zeehonk werken samen aan ICT-pijler voor nieuwe school!

Op donderdag 26 november hadden basisscholen Wakersduin en Zeehonk een gezamenlijke studiedag. Een van de pijlers voor hun nieuwe school zal ICT in het onderwijs zijn om hun leerlingen voor te bereiden op de huidige en toekomstige maatschappij. Beide scholen beschikken...

over een ruime hoeveelheid devices voor hun leerlingen waarmee ze bewuste keuzes maken in hun onderwijs. Naast dat het leren van digitale vaardigheden van belang is hechten de scholen ook veel waarde aan papieren werk. De moderne hybride vorm is nu op beide scholen terug te vinden en zal zeker meegenomen worden naar de nieuwe fusieschool.

Het voordeel van het digitaal verwerken is dat leerkrachten direct zicht krijgen op de vaardigheden en kennis van de leerlingen omdat leerresultaten op het dashboard van de leerkracht binnen komen. Echter voor sommige leerprocessen kiezen de scholen er heel bewust voor om op papier te blijven werken.

Op de studiedag van afgelopen donderdag hebben de leerkrachten zich verdiept in mediawijsheid. Want naast dat ze de leerlingen digitale vaardigheden aanleren hebben de scholen ook aandacht voor de andere kant van internet en sociale media. Wanneer bevat een website objectieve informatie? Hoe weet je of de site van de bank wel de echte site is als je geld wilt overmaken? Wat gebeurt er met berichten die je plaatst op sociale media en je de privacy niet goed ingesteld hebt? Welke foto's kun je beter niet online plaatsen? Allemaal onderwerpen die ze de leerlingen mee willen geven voor ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor de technologische kant van ICT en programmeren. Ook hiervoor zijn diverse materialen aanwezig op de scholen.

Naast onderwijsinhoudelijke onderwerpen was er op deze gezamenlijke studiedag ook ruimte voor de teams om elkaar nog beter te leren kennen. Uiteraard corona-proof en digitaal werden de leukste weetjes over de beide teams uitgewisseld. Twee professionele en betrokken teams die vol passie iedere dag klaar staan voor hun leerlingen weten op verrassend snelle wijze mooie verbindingen te leggen voor de toekomstige fusieschool. Wakersduin en Zeehonk staan aan en gaan volle kracht vooruit!

Pauline Hesseling

directeur basisschool Zeehonk en Wakersduin

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.