02
dec
'20
4 dorpen verenigd in 1 ambtsketen, burgemeester Wendy Verkleij neemt nieuwe ambtsketen in ontvangst.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

4 dorpen verenigd in 1 ambtsketen, burgemeester Wendy Verkleij neemt nieuwe ambtsketen in ontvangst.

Dinsdagmiddag 1 december 2020 nam burgemeester Wendy Verkleij de nieuwe ambtsketen in ontvangst. Het meesterwerk van ontwerper Eric van Limpt verenigt de vier dorpen die de gemeente rijk is en symboliseert waar Noordwijk voor staat....

Tijdens de besloten bijeenkomst nam burgemeester Verkleij de nieuwe ambtsketen voor de gemeente Noordwijk in ontvangst. De plechtigheid was sober. Vanwege Covid-19. De gemeenteraad en de begeleidend commissie Ambtsketen woonden het moment via ZOOM bij. Om dezelfde reden hing de partner van de burgemeester de ambtsketen om. 

Burgemeester Verkleij stond er bij stil. “Ik vind het jammer. Zeker nu, bij deze bijzondere gebeurtenis, waarin we een uniek moment beleven, en ik had dit moment  graag met u willen delen, want als burgemeester mag ik deze nieuwe ambtsketen dragen, maar de vertegenwoordiging van de bevolking van onze mooie kernen, en alle maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers, doen wij samen. Net zo goed als ik ongelooflijk jammer vind dat onze inwoners er niet bij kunnen zijn”. 

Een echte Van Limpt

Eric van Limpt is de ontwerper. Hij heeft vorm gegeven aan de wensen van de commissie Ambtsketen. Een kwaliteitsontwerp waarin vooral de eenheid van de met de fusie verenigde kernen tot uitdrukking moest komen. Maar hij deed meer. De keten drukt uit waar de gemeente voor staat. Hij gebruikte daarvoor aansprekende symbooltjes. Tijdens een korte presentatie nam de ontwerper de ‘aanwezigen’ mee in het ontstaansverhaal van de keten en legde hij de details nader uit. 

Commissie Ambtsketen

De burgemeester bedankte de leden van de commissie Ambtsketen. In de commissie zaten de gemeentesecretaris, drie raadsleden en kabinetszaken en  de burgemeester. “Het was een prachttraject dat we met elkaar hebben mogen doorlopen. Hartelijk dank voor uw inbreng, begeleiding en vertrouwen.” 

Een prachtig sieraad 

Burgemeester Verkleij vindt de ambtsketen een prachtig sieraad. Ze prees het draagcomfort. Verderlicht ondanks de kilo’s zilver die erin zijn verwerkt. Maar ook heeft de ontwerper ervoor gezorgd dat de ambtsketen goed zit. Bij mevrouw Verkleij maar ook in de toekomst, bij haar opvolgers. Steeds kan op een eenvoudige manier maximaal draagcomfort worden geboden. 

Smaakvol en onverbiddelijk

Namens de commissie Ambtsketen bedankte de burgemeester Eric van Limpt. “Ik vond het heel bijzonder om je aan het werk te zien en ik heb het zeer gewaardeerd hoe je de zaak hebt aangevlogen. Smaakvol met oog voor detail; onverbiddelijk als het gaat om technische randvoorwaarden en uitvoering.” 

Lees ook het eerder gepubliceerde bericht ‘Modern ontwerp voor nieuwe ambtsketen’.