Datum: 28-09-2023 - 03:04
23
dec
'20
Winkelpand Vuurtorenplein ontruimd, krakers dakloos.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Winkelpand Vuurtorenplein ontruimd, krakers dakloos.

De Muntendamsche Investerings Maatschappij heeft vanmorgen uitvoering gegeven aan het ontruimen van een winkelpand aan het Vuurtorenplein. De gemeente heeft de eigenaar van het pand aangesproken dat er iets gebeurt wat niet mag, namelijk het kraken/bewonen van een pand wat niet is toegestaan en waar ook geen woonfunctie op zit. Vanmorgen om 10 uur stond de deurwaarder op het plein, met ondersteuning van de politie, om de bewoners te sommeren het pand te verlaten....

Volgens zeggen van de kraker had hij tot 25 januari de tijd voordat hij uitgezet zou worden. De eigenaar van het pand heeft er echter voor gekozen om de krakers twee dagen voor kerst het pand uit te zetten. 

NZLokaal stelde vorige week vragen aan het college in verband met de geplande ontruiming van de panden op het Vuurtorenplein. Dit naar aanleiding van een artikel in het Leidsch Dagblad van 17 december jl. waarin staat dat er op het Vuurtorenplein een ontruiming zal plaatsvinden op woensdag 23 december 2020. Het betreft een leegstaande winkel waar twee mensen nu 9 maanden wonen. Woonruimte is in deze coronacrisis extra belangrijk. Daarom heeft het kabinet afspraken met verhuurders gemaakt om huisuitzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Om die reden en omdat het wintertijd is, is het extra wrang dat deze mensen toch uitgezet zijn. 

Er is op de gestelde vragen van NZLokaal nog geen antwoord gekomen en het heeft helaas ook geen oplossing gebracht voor de krakers die nu dakloos zijn.

De uitgezette kraker wist niet dat er een vonnis op het pand stond, hij heeft het pand betrokken toen de andere bewoners op het Vuurtorenplein al een procedure waren begonnen. Dat vonnis gold voor alle winkels op het Vuurtorenplein, maar de overige krakers zijn dus een bodemprocedure begonnen. Zolang die procedure loopt kunnen zij nog blijven.

 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.