Datum: 30-11-2022 - 04:40
26
jan
'21
Nieuwbouwplan Julianahof op losse schroeven.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Nieuwbouwplan Julianahof op losse schroeven.

De bouwplannen van Julianahof hebben de gemoederen al aardig bezig gehouden. Eerder kwam Stichting Burgerbelang al diverse malen in het nieuws omdat er grote zorgen waren over de toenemende parkeerdruk en de verkeerssituatie. Het was de bedoeling dat Julianahof gebouwd zou gaan worden aan de Albertus van Velsenstraat, midden in het centrum van Noordwijk-Binnen....

Op dit moment is echter niet duidelijk of het project Julianahof doorgaat. De partijen achter het plan hebben de gemeente dat verteld. Er zit niets anders op dan afwachten.

Het plan omvatte 17 woningen op het voormalig terrein van een tuinbouwbedrijf, waarvan 4 2-onder-1 kapwoningen en 13 sociale huurwoningen. Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen.

Woningbouwvereniging Stek zou het plan uitvoeren met Van Rhijn Bouw. Ze hebben nu de gemeente laten weten dat ze een pas op de plaats maken. Ze beraden zich op de toekomst van het plan. Op dit moment is het niet duidelijk of het project doorgaat. In welke vorm en met welke partijen.

“De gemeente bouwt geen woningen. Dat doen partijen als Stek en Van Rhijbouw”. Wethouder Theo Alkemade: “We willen als gemeente graag deze ontwikkeling in Noordwijk Binnen onder voorwaarden mogelijk maken. Maar nu de zaken er zo voor staan kunnen we niet anders dan afwachten. Ik heb de raad ingelicht. Ik hoop dat we snel uitsluitsel krijg”

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.