Datum: 30-11-2022 - 04:07
16
feb
'21
Reddingsevenement SAR Katwijk editie 2021 gaat niet door.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Reddingsevenement SAR Katwijk editie 2021 gaat niet door.

De Katwijkse Reddingsbrigade organiseert jaarlijks een groot reddingsevenement, SAR Katwijk. Tijdens SAR Katwijk tonen diverse hulpverleningsinstanties hun kunnen op het gebied van reddingswerk in een kustplaats als Katwijk. Het evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers,...

die van dichtbij live kunnen genieten van diverse demonstraties op zee, strand en op de Katwijkse Boulevard. Tevens is er op de Zuid-Boulevard een helikopter landplaats opgesteld en is er een “static show”.

Het geplande evenement SAR Katwijk 2021 op 3 juli 2021 heeft de organisatie helaas moeten annuleren. De gevolgen van de corona crisis stelt de organisatie niet in staat om dit evenement dit jaar door te laten gaan. Buiten het feit dat SAR Katwijk grote publieksstromen in Katwijk op gang brengt, kunnen ook belangrijke deelnemers als de ambulancedienst, politie  en andere “front line” hulpverleners in de corona crisis niet worden aangesproken voor een evenement als deze is de mening van de organisatie.

De organisatie richt zich nu op SAR Katwijk 2022 welke op 2 juli 2022 gehouden wordt. Daarnaast vindt er in 2023 een zeer speciale editie plaats van SAR Katwijk, dit in verband met het 100-jarig bestaan van de Katwijkse Reddingsbrigade. Het organisatie comité beraadt de zich nog op een kleine online variant van SAR Katwijk voor het jaar 2021, dit is echter nog niet zeker.

Foto: Sjon de Mol Photography

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.