Datum: 08-06-2023 - 07:25

10
mrt
'21
Noordwijkse winnaars voorronde Nationale Voorleeswedstrijd.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Noordwijkse winnaars voorronde Nationale Voorleeswedstrijd.

De Bibliotheek Bollenstreek organiseerde op dinsdag 23 februari de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaar hadden 15 scholen uit de gemeentes Lisse, Teylingen, Noordwijk en Hillegom filmpjes ingestuurd van de deelnemende voorlezers. Nadat een deskundige jury alle voorleesfilmpjes had bekeken zijn er drie winnaars genomineerd. Vorige week werden de twee winnaars uit Noordwijk...

door bibliothecaris Nathalie Harthoorn bekend gemaakt.

Silvester Sloothaak uit groep 8 van de Montessorischool in Noordwijk en Brigitte van den Haak uit groep 8 van de Witte School in Noordwijk gaan door naar de halve finale. Wij wensen Silvester en Brigitte veel succes bij de volgende ronde die vanwege de aanhoudende strenge coronamaatregelen digitaal gehouden worden.

Na de provinciale finales vindt de landelijke finale plaats op 26 mei. Aan deze 28e editie van De Nationale Voorleeswedstrijd deden 2.837 scholen mee. In de schoolrondes lazen de meeste kinderen voor uit het boek Dagboek van een muts. De meest voorgelezen auteur was Roald Dahl.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken om het leesplezier in de groepen 7 en 8 te stimuleren.

Op de foto: Silvester Sloothaak en Nathalie Harthoorn bij de Montessorischool.

Foto: PR

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.