Datum: 28-09-2022 - 07:32
30
mrt
'21
500 pakken koffie voor de voedselbank, door actie Lionsclub Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

500 pakken koffie voor de voedselbank, door actie Lionsclub Noordwijk.

Afgelopen december startte Lions Club Noordwijk -in samenwerking met de voedselbank Noordwijk- een inzamelactie voor Douwe Egberts Waarde punten. Deze actie is onderdeel van een landelijke Lionsactie, die voor de 9e keer werd gehouden....

En wat een enorm succes is het geworden! Landelijk werden, ondanks Corona, de helft meer waardepunten ingeleverd. Ook in Noordwijk zijn met veel enthousiasme waardepunten ingezameld bij de Dirk, Albert Heijn en bibliotheek. Lions-coördinator Kees Dekker kon gisteren eindelijk het mooie resultaat bekend maken. De Noordwijkse voedselbank krijgt 500 pakken koffie!

Het is in deze corona-tijd moeilijk voor voedselbanken om aan de vraag te voldoen. De vraag is groter en het aanbod is kleiner. Onder geselecteerde gezinnen, huishoudens en alleenstaanden verspreidt de voedselbank wekelijks voedselpakketten, die merendeels door producenten en distributeurs van levensmiddelen beschikbaar zijn gesteld. Koffie is echter lang houdbaar en krijgt de voedselbank niet aan geboden, daarom is de voedselbank enorm blij met deze gift.

Lions Club Noordwijk bedankt iedereen die waardepunten heeft ingeleverd voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat!

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.