Datum: 31-01-2023 - 08:59
07
apr
'21
Update: reactie burgemeester Wendy Verkleij. Agent raakt gewond bij uit de hand gelopen strandfeest Noordwijk
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Update: reactie burgemeester Wendy Verkleij. Agent raakt gewond bij uit de hand gelopen strandfeest Noordwijk

Vanavond rond half 9 was er een grote groep jongeren op het strand aanwezig. Zo’n 300 jongeren waren bij elkaar gekomen. De politie kwam poolshoogte nemen en verzocht de jongeren om te vertrekken....

In eerste instantie gaven de jongeren gehoor aan de oproep om te vertrekken maar keerden zich later toch tegen de politie. Uiteindelijk zijn er drie aanhoudingen verricht waarbij een agent gewond raakte. 

Uit de hele regio kwamen politie-eenheden assistentie verlenen. Na een klein uurtje was de rust wedergekeerd.

Update: reactie burgemeester Wendy Verkleij:
Op woensdagavond 31 maart 2021 was het enige tijd onrustig op het strand van Noordwijk. De politie heeft toen het strand met diverse eenheden ontruimd omdat er een te grote groep jongeren aanwezig was. De jongeren hielden zich niet aan de coronaregels. Ik vind het belangrijk om u hierover te informeren.

De jongeren waren afkomstig uit de hele regio. Zij schoolden samen en namen hun eigen drank mee. Er werd helaas onvoldoende afstand gehouden. De politie en de gemeente hebben de groep gevraagd om te vertrekken. Het overgrote deel heeft hier gehoor aan gegeven. Helaas was er een kleine groep mensen die zich hiertegen verzetten. Daarbij zijn er drie arrestaties verricht. Rond 21.45 uur keerde de rust weer terug.

Ik vind het erg spijtig dat deze politie-inzet nodig was. Natuurlijk begrijpen we dat jongeren, die al maanden thuis zitten, graag naar buiten willen en elkaar willen opzoeken. Maar met z'n allen zijn wij een pandemie aan het bestrijden. De coronaregels gelden voor iedereen. ik kan niet toestaan dat er achteloos met die regels wordt omgegaan. Het besmettingsgevaar is simpelweg te groot.

Ik ga ervan uit u hiermee op dit moment vodoende geïnformeerd te hebben, aldus de burgemeester. 

Foto’s: BON

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.