Datum: 08-06-2023 - 06:41

09
jun
'21
Burgemeester neemt maatregelen op het strand.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Burgemeester neemt maatregelen op het strand.

Burgemeester Wendy Verkleij heeft maatregelen genomen om overlast op het strand te voorkomen. Vanaf 10 juni is dit van kracht....

Verbod op alcoholgebruik en geluidsapparatuur

Vanaf 10 juni 2021 komt er een verbod op alcoholgebruik en geluidsapparatuur tussen 19:00 en 09:00 uur op het strandgedeelte tussen de strandpaviljoens B.E.A.C.H. en Witsand. De burgemeester heeft hierover een brief aan de gemeenteraad gestuurd. 

Overlast in de avond van 2 juni 2021

In de avond van 2 juni 2021 was sprake van ongewenste groepsvorming en veel gebruik van alcohol op het strand tussen de strandpaviljoens B.E.A.C.H. en Witsand. (Klik hier voor het artikel) De coronaregels werden compleet genegeerd en de openbare orde werd verstoord waardoor er diverse keren door de politie moest worden ingegrepen. Het was reden voor de burgemeester om haar bestuurlijk instrumentarium in te zetten om herhaling te voorkomen.

Tussen B.E.A.C.H. en Witsand 

In afstemming met het college heeft de burgemeester besloten om vanaf 10 juni 2021 het alcoholgebruik tussen 19:00 uur en 09:00 uur te verbieden op het strandgedeelte tussen de strandpaviljoens B.E.A.C.H. en Witsand. Deze tijd is vervroegd van 23.00 uur naar 19.00 uur om het negatieve effect van alcoholgebruik tegen te gaan.

Het verbod geldt niet binnen een horecagelegenheid (inclusief het daarbij behorende terras) gedurende de periode dat de horecagelegenheid is geopend voor bezoekers. Daarnaast is besloten om vanaf 10 juni 2021 tussen 19.00 en 09.00 uur geluidsapparatuur te verbieden op hetzelfde strandgedeelte. 

Aanvullende maatregelen als het nodig is

Burgemeester Verkleij: “Noordwijk is een gastvrije gemeente. Maar overlast, overmatig gebruik van alcohol en het negeren van coronaregels op ons mooie strand accepteer ik niet. Ik houd de situatie de komende tijd scherp in de gaten. Aanvullende maatregelen worden genomen indien dat nodig blijkt te zijn.” 

Lees ook de brief aan de gemeenteraad ‘Maatregelen strand

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.