Datum: 02-10-2023 - 14:20
14
jun
'21
Een kleurrijke verbinding tussen Zeehonk en Wakersduin.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Een kleurrijke verbinding tussen Zeehonk en Wakersduin.

Per 1 augustus gaan basisschool Zeehonk en basisschool Wakersduin officieel fuseren. Vanaf het nieuwe schooljaar heten zij dan ook "fusieschool Zeehonk Wakersduin". Dit betekent voor de groepen 1 t/m 5 dat zij samenvoegen en op locatie Zeehonk huisvesten. De groepen 6,7 en 8 voegen niet samen...

en blijven ieder op hun eigen locatie. Op Zeehonk is er dit schooljaar een bloembollenproject geweest in de onderbouwgroepen. Dit wordt komend jaar uitgebreid naar alle groepen van de fusieschool. En om dus ook de drie groepen die op locatie Wakersduin blijven te voorzien van mooie bloemen, is er een mooie uitwisseling geweest.

Groep 2 van Zeehonk wandelde over "de schoolroute" tussen de twee locaties naar Wakersduin waar zij werden ontvangen door groep 6 van Wakersduin. Groep 2 bracht zakjes bloembollen mee die groep 6 in ontvangst nam om te planten. Een mooie verbinding tussen de scholen, een eerste zichtbare stap tot fuseren naast de vele processen die nu al lopen.

De bloembollen geven natuurlijk een mooi, kleurrijk beeld in deze regio, maar staan in het project ook centraal voor het leren over groeien en ontwikkelen. Een thema dat komend jaar niet alleen voor de leerlingen centraal zal staan maar ook voor de fusieschool als geheel: "Samen ontwikkelen en groeien tot wie je wilt zijn!".

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.