Datum: 21-03-2023 - 15:45
14
jun
'21
Burgemeester neemt 100ste editie ‘Kernpunten’ in ontvangst van vereniging De Oude Dorpskern.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Burgemeester neemt 100ste editie ‘Kernpunten’ in ontvangst van vereniging De Oude Dorpskern.

Uit handen van voorzitter Paul de Vreede nam burgemeester Wendy Verkleij begin juni 2021 de 100ste editie van Kernpunten in ontvangst. De bekende uitgave van de vereniging De Oude Dorpskern....

Feestnummer

Alstublieft. De 100ste editie van het blad Kernpunten. Uit handen van voorzitter Paul de Vreede (links) nam burgemeester Wendy Verkleij begin juni 2021 het feestnummer in ontvangst. Voor de gelegenheid aangeboden op een kussentje. Wethouder Roberto ter Hark (rechts) woonde het feestelijk moment bij. Uiteraard is de vereniging trots op deze mijlpaal. Het feestnummer is dubbeldik. 

Rijke geschiedenis

‘Kernpunten’ is de bekende uitgave van de vereniging De Oude Dorpskern. De vereniging werd 30 jaar geleden opgericht onder andere met als doel de kern van Noordwijk Binnen aan te wijzen tot beschermd dorpsgezicht. De kern van Noordwijk Binnen telt inmiddels vele monumenten. Veel panden zijn voorzien van informatiebordjes die verhalen over de rijke geschiedenis van Noordwijk Binnen. Daar zet de betrokken vereniging zich voor in. Maar de vereniging doet meer.

Actief uitdragen van cultuur en erfgoed

“Hoe mooi is het dat uw vereniging zich inzet om dit erfgoed en de cultuur van de oude dorpskern van Noordwijk Binnen voor iedereen zichtbaar te maken”, zegt burgemeester Verkleij in het voorwoord. Naast een mooi blad organiseert de vereniging De Oude  Dorpskern culturele activiteiten zoals het torenklimmen in de Oude Jeroenstoren. Ervaren gidsen laten tijdens rondleidingen de mooiste plekjes van Noordwijk Binnen zien. Ook tekent de vereniging voor de organisatie van de jaarlijkse Markt onder de Linden. 

Foto: Willem Krol

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.