Datum: 02-04-2023 - 02:30
17
jun
'21
ANWB AutoMaatje Noordwijk breidt ritten uit.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

ANWB AutoMaatje Noordwijk breidt ritten uit.

Sinds 1 maart 2021 is Welzijn Noordwijk gestart met ANWB AutoMaatje in samenwerking met de gemeente Noordwijk, ANWB en Stichting Thuishuis Noordwijk. Vrijwilligers uit de gemeente Noordwijk vervoeren minder mobiele plaatsgenoten die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. De vrijwillige chauffeurs...

halen er ook veel plezier uit; je maakt mensen blij en een ritje is vaak een kleine moeite. Door ANWB AutoMaatje Noordwijk toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk, wordt het ook voor minder mobiele mensen weer gemakkelijker om deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Het is gezellig en praktisch.

Nu ook de sociale ritten
Vanwege de versoepelingen rondom de corona maatregelen, heeft de ANWB de richtlijnen van de ritten aangepast. Naast noodzakelijke ritten zoals naar het ziekenhuis, de huisarts of de fysio, rijden de vrijwillige chauffeurs je nu ook graag naar de kapper of naar een vriendin of familie voor een gezellig kopje koffie. Het AutoMaatje zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld naar de bibliotheek of de markt kan, om weer fijn zelf wat uit te zoeken.Natuurlijk worden hierbij nog wel de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

Wil je een rit aanvragen?
We zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar tussen 09.30 uur en 12.30 uur op het nummer 06-38850240. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Je aanmelden als chauffeur?
Lijkt het je leuk om mensen een fijne dag te bezorgen of even een kort ritje te doen, waar veel mensen ontzettend mee geholpen zijn? Neem dan contact op met Nikki van der Ven, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-40567077.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.