17
jun
'21
(Update: foto’s, reactie strandtenteigenaar en filmpje) Opnieuw rellen op het strand van Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

(Update: foto’s, reactie strandtenteigenaar en filmpje) Opnieuw rellen op het strand van Noordwijk.

Vanavond was het opnieuw onrustig op het strand tussen Beach en Witsand. Ondanks de maatregelen die burgemeester Wendy Verkleij recent heeft genomen, naar aanleiding van eerdere onrusten, was er toch een grote groep bijeen gekomen op het strand. Via diverse sociale media kanalen,,,,

was er onder jongeren opgeroepen om rond tien uur naar het strand te komen om te gaan vechten. De politie kwam met een flink aantal eenheden ter plaatse en heeft het strand schoon geveegd. Via de Quarles van Uffordstraat is de menigte weg gedreven. Er zijn twee arrestaties verricht. 

Reactie strandtenteigenaar: Gedurende de middag hadden diverse strandtenteigenaren al in de gaten dat het weer uit de hand zou gaan lopen. De uitbaters hielden elkaar op de hoogte via whatsapp. Er waren reeds vernielingen gepleegd bij het oude ZVN gebouw, daar werd digitaal aangifte van gedaan, Door de uitbaters is diverse keren gebeld en voicemail ingesproken, onder andere bij het hoofd van de BOA’s. Dat was in de middag vanaf drie uur. Er werd gevraagd of er met spoed terug gebeld kon worden, omdat het mis zou gaan op het strand. Helaas is daar niets op terug gehoord. 

De uitbaters hoorden van alle kanten dat er via social media kanalen werd opgeroepen om te komen rellen op het strand en alle verboden te negeren. Pas nadat een groot deel van de aanwezige jongeren helemaal de weg kwijt was (door drank-, drugs- en ballonnengebruik) wordt er tegen half 12 in de avond pas ingegrepen. Er waren een aantal groepen jongeren uit o.a. Leiden naar het strand gekomen, zij hadden grote tanks met lachgas bij zich. 

Er is veel te laat ingegrepen en dat is niet te begrijpen. 

Bron: redactie en Brian van de Westelaken