Datum: 30-11-2022 - 04:25
19
jun
'21
Ontdek de streek tijdens Fiets zoekt Groen!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Ontdek de streek tijdens Fiets zoekt Groen!

Stap 3 juli op de fiets en ontdek de groene parels van de Duin- en Bollenstreek. Er is veel meer te beleven in je eigen buurt dan je wellicht zou denken. Laat je inspireren en stel je vragen aan gepassioneerde groen liefhebbers. Doe ideeën op voor je eigen tuin en stop tussendoor voor een groene wandeling of een hapje en drankje....

Steeds meer mensen genieten van tuinieren en dragen graag bij aan een beter klimaat. Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer geluk en verbinding met elkaar.

Tijdens ‘Fiets zoekt Groen’ kun je een kijkje nemen bij de bijzondere, groene projecten in de Duin- en Bollenstreek via een mooie fietsroute. Er zijn in totaal 23 locaties om te bezoeken. Je kunt zelf je route uitstippelen en bepalen welke plekken jij tijdens je fietstocht wilt bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen   

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Noordwijk, Hillegom, Katwijk, Lisse, Teylingen, De Groene Uitdaging, NME de Groene Bol, Lisse Duurzaam en de deelnemende locaties.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.