Datum: 22-03-2023 - 19:57
21
jun
'21
De Hop on Hop off bus, ook voor inwoners gemeente Noordwijk. (Met rijschema)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

De Hop on Hop off bus, ook voor inwoners gemeente Noordwijk. (Met rijschema)

Vorige week maandag werd het startsein gegeven voor de Beach Shuttle tussen de parkeerplaats aan de Gooweg en het strand van Noordwijk. Deze shuttle rijdt vanaf 3 juli tot en met 5 september elk weekend en doordeweeks bij mooi weer. Vandaag is het startsein gegeven voor de Hop on Hop off bus....

in de gemeente Noordwijk. De Hop on Hop off is een tijdelijke gratis busdienst (tijdens de zomerperiode) die het buitengebied van Noordwijk met de campings en de bungalowparken verbindt met Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout. 

De shuttle-service wordt gratis aangeboden voor bezoekers en inwoners van de gemeente Noordwijk. Inwoners kunnen op deze manier ook makkelijk naar andere woonkernen binnen de gemeente Noordwijk.

Andere jaren werden de kosten 50/50 gedeeld door de gemeente Noordwijk en ondernemers, dit jaar neemt de gemeente Noordwijk alle kosten op zich om de ondernemers te ontlasten van een zwaar corona jaar. 

Brouwer Tours en Koninklijke Beuk gaan de ritten verzorgen. De bussen rijden van 10 juli t/m 29 augustus 2021, 6 ritten per dag. 

Opstappen kan bij Roompot Dunimar, diverse campings en vakantieparken rondom Duindamseslag en het Langeveld, Noordwijkerhout, Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee. Elke dag zijn er zes ritten, de eerste start om 10.00 uur, de laatste vertrekt om 19.30 uur. Zo kan iedereen veilig en onbezorgd naar het strand,  gezellig gaan winkelen of een museum bezoeken in een van de dorpscentra, zonder zorgen over parkeren en gesleep met spullen. Meer informatie, de busstops en het volledige rijschema via www.noordwijk.info/strand.

Uiteraard worden de passagiers conform de geldende RIVM richtlijnen vervoerd, hierbij geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is (mondkapjes zijn eventueel te koop in de bus).

Honden
Kleine honden, uiteraard aangelijnd, zijn toegestaan in de Beach Shuttle en Hop on Hop off. De vervoersbedrijven die het vervoer van de Beach Shuttle en de Hop on Hop off verzorgen zijn echter alléén verzekerd voor passagiers en niet voor huisdieren, dus die reizen op eigen risico mee.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.