Datum: 30-11-2022 - 05:32
22
jun
'21
Laaghartige diefstal van buitenboordmotor zwerfafvalboot in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Laaghartige diefstal van buitenboordmotor zwerfafvalboot in Noordwijk.

Rob Choufoer, coördinator van de Z-ambassadeurs in Noordwijk werd dinsdag opgebeld met het bericht dat de boot waarmee zwerfafval uit de Noordwijkse wateren wordt opgevist onbemand op de Maandagsche Watering ronddreef. Bij aankomst op de plek des onheils kon Rob constateren dat de buitenboordmotor was verdwenen...

en dat de beveiligingskabels en het motorslot waren doorgeslepen. Verder bleek het achterruim opengebroken, was de brandstofleiding losgerukt en waren de elektriciteitskabels doorgeknipt.

De boot was zondagmiddag nog met motor en al aan de Schie afgemeerd. De diefstal moet dus zondag- of maandagnacht hebben plaatsgevonden. De dieven hebben waarschijnlijk bij de ligplaats de kabels doorgeslepen en hebben de boot naar een andere plek gesleept om daar de motor los te maken.

Ondanks het feit dat de motor is verzekerd betekent dit toch een behoorlijke kostenpost.

De Z-Ambassadeurs in Noordwijk hebben geen bron van inkomsten en zijn afhankelijk van giften en donaties.

Jaarlijks worden met de boot zo’n 300 volle vuilniszakken met zwerfafval opgevist. Door de diefstal zal het nog wel even duren voordat de zwerfafvalboot weer kan gaan vuilvissen. Gelet op het vele vuil dat tijdens iedere boottocht uit het water wordt gehaald, is dat een aanslag op het watermilieu.

Het is triest dat de Z-ambassadeurs, vrijwilligers die veel tijd en moeite steken om Noordwijk en omgeving én het milieu schoon te houden, op deze manier worden gedupeerd.  

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.