Datum: 08-06-2023 - 06:30

27
jul
'21
Primeur in Zomerserie Muziek in Jeroen, jeugdige Italiaanse organiste Francesca Ajossa op Knipscheer-orgel.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Primeur in Zomerserie Muziek in Jeroen, jeugdige Italiaanse organiste Francesca Ajossa op Knipscheer-orgel.

Hoewel de Zomerserie Orgelconcerten in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk al 84 jaar bestaat, heeft nog nooit een Italiaanse organist een concert op het Knipscheer-orgel gegeven. Maar donderdag 5 augustus neemt de zeer getalenteerde Francesca Ajossa als eerste Italiaanse plaats aan de speeltafel van het Knipscheer-orgel…

Francesca Ajossa(*1999) is geboren in Cagliari (Sardinië). Haar eerste muzikale opleiding genoot zij reeds op zeer jonge leeftijd van prof. Angelo Castaldo aan het “Palestrina Conservatorium” in haar geboorteplaats.

In 2015 volgde Francesca lessen bij Jacques van Oortmerssen aan de Internationale Bach Academie en in datzelfde jaar won zij de tweede prijs bij het “Premio Abbado Concours”.

In 2016 werd zij toegelaten tot de “Young Talents Class” van het Internationaal Orgel Festival in Haarlem. Recentelijk  is zij gevraagd terug te keren naar datzelfde festival als deelnemer van de “Excellence Class”.

In 2018 studeerde zij als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium en rondde die studie cum laude af als Master of Music.  Francesca ontving tevens de “Grada van Beek-Donner Scholarship 2018-2019″, als meest veelbelovende muziekstudent. 

Francesa speelt werken van Italiaanse en Nederlandse componisten, waaronder Adriaan Schuurman.

Het concert, ook te volgen op het grote videscherm, begint om 20.15 uur. Er is in de Oude Jeroenskerk plaats voor 100 personen. Kaarten kosten € 7,- (Vrienden € 5,-) en kunnen digitaal worden besteld via www.muziekinjeroen.nl.  

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.