Datum: 06-06-2023 - 12:22

27
jul
'21
BLOOS, muziektheatervoorstelling over blozen en compassie.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

BLOOS, muziektheatervoorstelling over blozen en compassie.

KunstKlank presenteert van 8 juli t/m 8 augustus DE NIEUWE WERELD op het Landgoed Calorama in Noordwijk Binnen. Een kunstroute met werken van lokale, nationale en internationale beeldend kunstenaars, leidt iedere week naar een andere voorstelling….

Komend weekeinde (30-31 juli en 1 aug) speelt muziektheater BLOOS in het KunstKlank cultuurevenement DE NIEUWE WERELD. Een concept van twee jonge theatermakers Judith Boesen en Sterre Verschoor.

Mens, weet jij dat jij de enige soort bent uit het hele dierenrijk die kan blozen?

In een tijd waarin de wereld haast aaneengesloten wordt opgeschud en we constant geconfronteerd worden met elkaars lelijkste kanten, is de neiging om de hoop in de mensheid te verliezen groot. We lijken steeds verder van elkaar verwijderd te raken.

Vanuit een verlangen naar samenzijn en compassie ontstond BLOOS; een oproep om te durven blozen. Mensen die blozen laten merken dat ze geven om wat anderen van hen denken. Dat schept vertrouwen, waardoor we beter samen kunnen werken. En laat dit nu precies onze grootste troef zijn: verbinding maken met anderen.

In de muziektheatervoorstelling BLOOS duiken we in het leven van twee jonge vrouwen die lijnrecht tegenover elkaar staan. De ene deelt ongefilterd haar gevoelens en emoties met de wereld, en de ander doet er alles aan om haar emoties te verbergen en niet te hoeven blozen.

Geïnspireerd door het boek De meeste mensen deugen van Rutger Bregman.

Data: vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli, zondag 1 augustus

Aanvangstijden: 17.00 uur en 20.00 uur (totale duur ca. 1.45 uur)

Tickets voorstelling incl. kunstroute: €22,50 | €17,50 (jongeren t/m 25 jaar) via www.kunstklank.nl en VVV Noordwijkerhout.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.