30
jul
'21
QualityCoast-vlag wappert weer 2 jaar in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

QualityCoast-vlag wappert weer 2 jaar in de gemeente Noordwijk.

De gemeente Noordwijk mag weer 2 jaar de QualityCoast-vlag laten wapperen in Noordwijk. De trotse wethouder Sjaak van de Berg nam de vlag en het gouden predicaat QualityCoast op 29 juli in ontvangst. De gemeente Noordwijk heeft dit keurmerk voor duurzame ontwikkelingen van (kust)gemeenten al sinds 2007. Over QualityCoast (Green destinations) is een internationaal programma dat gemeenten...

stimuleert om het toerisme duurzamer te maken en ook beter voor de eigen inwoners. Gemeenten krijgen inzicht in allerlei verbetermogelijkheden. Zij worden elke 2 jaar doorgelicht door een onafhankelijke deskundige van ‘Green destinations’. Daarna mogen de winnaars de QualityCoast-vlag hijsen.

Duurzame bestemming
Het keurmerk QualityCoast geeft de kritische toerist inzicht in hoe duurzaam de bestemming is. En hoe de gemeente het toerisme en de natuurwaarden in evenwicht houdt. Toetsing Green destinations toetste circa 100 beleidscriteria op 6 thema’s:

• Beheer van de bestemming
• Natuur en Landschap (behoud en bescherming)
• Milieu en Klimaat (water, afval, energie, klimaatadaptatie)
• Cultuur en traditie (monumenten, erfgoed)
• Maatschappelijk-economisch welzijn (mensenrechten, lokale economie)
• Ondernemers & Gastvrijheid

Goud
Gemeente Noordwijk behaalde een prachtige score: 8.7. Goed voor een gouden award. De gemeente gaat met de aanbevelingen uit het juryrapport aan de slag. Wie weet, verruilt de gemeente het goud over 2 jaar voor platina!

Foto PR.