Datum: 30-11-2022 - 04:33
11
aug
'21
Jaco van Leeuwen in laatste concert Zomerserie Muziek in Jeroen.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Jaco van Leeuwen in laatste concert Zomerserie Muziek in Jeroen.

Op donderdag 19 augustus verzorgt Jaco van Leeuwen het laatste concert in de Zomerserie van Muziek in Jeroen. Jaco van Leeuwen, vaste organist op het Knipscheer-orgel en behorend tot de beste Nederlandse organisten, behoeft nauwelijks nadere introductie. Al in de vorige eeuw studeerde hij cum laude af aan diverse opleidingen en conservatoria….

Het gevolgd hebben van masterclasses bij onder andere Marie-Claire Alain, Hans Haselböck, Peter Planyavski, Daniel Roth en Montserrat Torrent is nog steeds in zijn spel en programmakeuze terug te vinden.

Op het programma van 19 augustus staan werken van o.a. J.S. Bach en Max Reger. Tevens de Variaties op Psalm 149 van Kees van Eersel, één  van Jaco’s leermeesters, eerder dit jaar te horen in de Zomerserie. Jaco van Leeuwen besluit het concert met een Toccata van Georgi Mushel.

Het volledige programma van het concert staat op www.muziekinjeroen.nl.

Het concert, ook te volgen op het grote videoscherm, begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 7,- (Vrienden € 5,-) en kunnen digitaal worden besteld via Www.muziekinjeroen.nl

Aanvangstijd van het concert is 20.15 uur.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.