Datum: 02-04-2023 - 01:18
25
aug
'21
Langevelderslag Park & Drive DGP Zandvoort.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Langevelderslag Park & Drive DGP Zandvoort.

Er zal veel toezicht en begeleiding zijn op parkeerterrein Langevelderslag tijdens het weekend van de Dutch Grand Prix. Dat is nodig om de verwachte drukte in goede banen te leiden. In het weekend van 3, 4 en 5 september is de Dutch Grand Prix Zandvoort 2021. Het langverwachte racefeest bij onze buren. Een unieke dag voor onze buren, voor de regio en natuurlijk voor racefans in Nederland….

Park & Bike vanaf Langevelderslag
Gemeente Noordwijk zet het mobiliteitsplan in. Natuurlijk in samenwerking met de regio en de organisatie achter de Dutch Grand Prix. Het bekende parkeerterrein Langevelderslag is gedurende het racefeest voor een deel een exclusieve ‘parkeer en fiets verder locatie’. Park & Bike heet dat. Het is de aanpak waarvoor gekozen is. Hier lees je er meer over

Exclusief voor 500 kaarthouders DGP
Op Langevelderslag is voor 500 verkochte kaarten exclusief bestemd voor de geselecteerde bezoekers van de Dutch Grand Prix (DGP). Hier op kaartje is het vak blauw gekleurd. De helft van de plekken. Alleen als je bij de organisatie een parkeerkaart hebt gekocht voor de Langevelderslag mag je daar parkeren. De overige plekken zijn voor strandbezoekers en bezoekers aan de Langevelderslag, zolang er natuurlijk vakken beschikbaar zijn. 

Verkeersregelaars aanwezig
Dit is het spanningsveld. Enerzijds zijn er de mensen die recht hebben op de exclusieve plek; anderzijds is er het ‘gewone’ bezoek. Gemeente en DGP gaan voor service en goede begeleiding. Ze zetten verkeersregelaars in. Ze zijn nodig om ter plekke de drukte in goede banen te leiden. Ze kijken hoe het gaat. Wat nodig is. 

Werkwijze
Als de vakken op het parkeerterrein vol staan lopen de verkeersregelaars terug naar de Randweg om automobilisten te begeleiden. De bermen zijn dan de aangewezen plek om te parkeren. Zeker voor strandbezoekers en bezoekers aan de Langevelderslag. Als ook deze volstaan dan sluiten de verkeersregelaars de Langevelderslag af. Ze verwijzen dan door naar elders. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen nog wel door.

Opbouw
De Dutch Grand Prix-organisatie treft vanaf woensdag 25 augustus de eerste maatregelen op het terrein. Plaatst begin volgende week de bewegwijzering. De borden zijn goed zichtbaar tussen de N206 en Langevelderslag. De organisatie plaatst donderdagnamiddag 2 september de dranghekken op het gedeelte wat wordt afgezet. Ook de huurfietsen.

Onze tip
Mooi weer en er op uit tijdens de DGP Zandvoort 2021? Dagje strand? Dagje rust en ruimte? Onze tip. Kom naar Noordwijk aan Zee. Maak gebruik van de Beach Shuttle. Zorgeloos parkeren. Gratis aanvullend vervoer naar het strand. Hier vind je alle informatie over aanvullend vervoer.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.