Datum: 27-01-2023 - 23:11
03
sep
'21
Onthulling strip Japie & Jopie en kennismaking met ASS voetbal bij vv Noordwijk
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Onthulling strip Japie & Jopie en kennismaking met ASS voetbal bij vv Noordwijk

Zaterdag 11 september om 11 uur is op sportcomplex Duinwetering bij vv Noordwijk de presentatie van de strip Japie & Jopie. Deze strip vraagt aandacht voor aangepaste vormen van voetbal. De presentatie wordt georganiseerd in samenwerking tussen KNVB, Zwaluwen Jeugd Actie en vv Noordwijk. Een bekend iemand uit de voetbalwereld…

zal de onthulling van de strip verzorgen.

Japie & Jopie zijn beste vrienden en leven voor voetbal. Ze zijn net wat anders dan andere kinderen, maar ze willen net als hun buurjongetje Sem gewoon bij een echte voetbalclub voetballen.

Zij zetten daarom alles op alles om samen met die club hun eigen G-team op te zetten. In deze strip - met illustraties van Marian Latour en teksten van Sarah Saarberg - volgen we hun avontuur.

Rondom de presentatie van de strip vindt tussen 10.00 en 12.00 een voetbalactiviteit plaats voor jongeren met een beperking, in het bijzonder jongeren met een autistisch spectrum stoornis.

Deelname voor jongeren tussen 7 en 18 jaar is gratis. Alleen komen kijken is ook mogelijk. Voetbalvereniging Noordwijk kent al jaren een ASS afdeling, een team voetbalt zelfs in een speciale competitie.

Deze ochtend is informatie over ASS voetbal te verkrijgen bij aanwezige medewerkers. Ook is informatie te vinden op www.vvnoordwijk.nl.

Aanmeldingen en informatie kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Leo Kruithof (06-45891281) of Marjolein de Goeij (06-10633916).

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.