Datum: 27-01-2023 - 22:34
06
sep
'21
Meedenken over Persoonsgebonden Budget, proef van een jaar in de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Meedenken over Persoonsgebonden Budget, proef van een jaar in de gemeente Noordwijk.

De gemeente Noordwijk, het Meedenkersnetwerk Bollenstreek, Stichting Voor Ieder 1 en belangenvereniging Per Saldo starten per 1 september een proef. Vanaf deze datum bieden zij onafhankelijke cliëntondersteuning aan inwoners met een Persoonsgebonden Budget, of inwoners die daar over nadenken. De proef duurt 1 jaar en is in deze periode alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Noordwijk….

Een persoonsgebonden budget
Met een Persoonsgebonden Budget kunnen mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, deze zelf inkopen. Bij een Persoonsgebonden Budget heb je te maken met allerlei taken en verantwoordelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van contracten, bijhouden van administratie en het voeren van gesprekken met zorgaanbieders. 

Een centrale plek
In de praktijk bleek dat inwoners nog geen centrale plek hadden waar zij met hun vragen over een Persoonsgebonden Budget terecht konden. Daarom sluit belangenvereniging Per Saldo met haar dienstverlening aan bij het Meedenkersnetwerk. Het netwerk voor onafhankelijke cliëntondersteuning. 

Het Meedenkersnetwerk
Het Meedenkersnetwerk is de organisatie in de Bollenstreek die onafhankelijke cliëntondersteuning biedt aan inwoners van alle leeftijden, jong en oud. Vragen kunnen divers zijn. Daarom zijn er veel verschillende meedenkers, met ieder hun eigen expertise en ervaringen. Ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers en beroepskrachten.

Vragen
Heeft u vragen over uw Persoonsgebonden Budget of wilt u eens met iemand praten of een Persoonsgebonden Budget iets voor u of uw gezin is? Neem contact op met het Meedenkersnetwerk via www.meedenkersnetwerk.nl. Heeft u een ondersteuningsvraag die u mogelijk wilt oplossen met een Persoonsgebonden Budget en vindt u het lastig om uzelf aan te melden?  Een medewerker van Stichting Voor ieder1 kan daarmee helpen. Neem contact op met de Stichting Voor Ieder 1 via de website www.voorieder1.nl

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.