Datum: 28-09-2023 - 03:11
07
sep
'21
Update: brief van B&W aan de gemeenteraad. Gat van Palace en Vuurtorenplein in andere handen??
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Update: brief van B&W aan de gemeenteraad. Gat van Palace en Vuurtorenplein in andere handen??

Het Financieel Dagblad heeft vandaag het verhaal gepubliceerd dat Vastgoedbedrijf Bever Holding in stilte een gedeelte van zijn portefeuille heeft verkocht. Het bouwconcern Adriaan van Erk Groep heeft 60 miljoen betaald voor 10 percelen in Noordwijk. De gemeente heeft voor 8 objecten het eerste recht van koop. De gemeente heeft aan de krant laten weten dat ze weten van de transacties maar verder geen uitspraken kunnen doen….

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt wel dat er voor zover bekend geen sprake is van een eigenaarswissel. Objecten die verkocht schijnen te zijn, zijn onder andere het Vuurtorenplein en het Gat van Palace.

Klik hier voor het volledige artikel op Financieel Dagblad.

Update: brief van B & W aan de gemeenteraad:

Middels deze brief willen wij u informeren over de voortgang van de gesprekken met Adriaan van Erk Groep B.V., over de percelen van Bever Holding, waarop thans nog een voorkeursrecht op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) rust.

Stand van zaken
De gemeente is bezig met het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst met Adriaan van Erk Groep B.V. Het doel van deze samenwerkingsovereenkomst is om eindelijk - na al die jaren - te komen tot een passende ontwikkeling van de mooiste locaties van Noordwijk aan Zee.

Op het moment dat de contouren van deze afspraken duidelijk worden zullen wij u informeren en vervolgens met voorstellen tot besluitvorming naar u komen.

Esplanade/Palaceplein
Adriaan van Elk Groep B.V. heeft aangegeven dat zij graag als eerste het Palaceplein en Esplanade willen ontwikkelen. Op dit moment is zij bezig met het maken van een plan voor deze locaties en zijn we als gemeente in gesprek hierover met haar. Op het moment dat dit opportuun is, zal Adriaan van Erk Groep B.V. haar plannen met u delen.

Financieel Dagblad
Tot slot willen wij u informeren over de omstandigheid dat het Financiële Dagblad (FD) vragen aan de gemeente heeft gesteld over de verkoop van de percelen van Bever Holding aan Adriaan van Erk Groep B.V. Het FD heeft bij de gemeente informatie opgevraagd over de wetenschap van de gemeente over en betrokkenheid van de gemeente bij deze verkoop. De gemeente heeft aangegeven dat zij op de hoogte is van deze verkoop maar dat de gemeente op deze percelen een voorkeursrecht op grond van de Wvg heeft gevestigd. De gemeente heeft voorts bericht in gesprek te zijn over de ontwikkeling van de percelen maar vanwege de overeengekomen vertrouwelijkheid hier op dit moment geen nadere uitspraken over te kunnen doen. 

Waarschijnlijk zal FD een dezer dagen een artikel hieraan wijden.

Burgemeester en Wethouders. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.