Datum: 30-11-2022 - 04:59
09
sep
'21
Week van Lezen en Schrijven, onthulling boekentafel in Bibliotheek Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Week van Lezen en Schrijven, onthulling boekentafel in Bibliotheek Noordwijk.

In de week van 6 t/m 12 september is de Week van Lezen en Schrijven. Landelijk wordt in deze week aandacht besteed aan het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek geeft ook extra aandacht aan laaggeletterdheid in deze week. In de bibliotheek in Noordwijk vond vanmorgen een feestelijk taalcafé plaats waarbij een boekentafel wordt onthuld die is ingericht door taalambassadeur Abbi Tekeste uit Eritrea….

Wethouder Dennis Salman was aanwezig bij de onthulling van de boekentafel.

Wat doet het Taalhuis?
Wie in Nederland komt wonen en werken moet een hoop leren. Wanneer je de vuilnisbak aan de straat moet zetten, hoe je een afspraak maakt met de huisarts maar vooral... de taal. Je leert een taal het beste door er veel naar te luisteren en natuurlijk door te spreken. Het Taalhuis is dan een goed begin. Getrainde vrijwilligers helpen de deelnemers met het verbeteren van hun Nederlands. Overigens kunnen ook Nederlanders terecht bij het Taalhuis. Sommige mensen hebben moeite met lezen en schrijven, of met computers werken. In het Taalhuis hebben we alle aandacht en tijd voor wie besluit om verder te leren.

Vrijwilligers gezocht
Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek begeleidt in de Bollenstreek honderden mensen dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers. Maar de vraag groeit, zeker nu de bibliotheek weer open is en steeds meer deelnemers ons weten te vinden. Iedereen die het interessant vindt om mensen op een informele manier met de taal te helpen is welkom. Op onze website www.bibliotheekbollenstreek.nl is meer informatie te vinden en kan men zich aanmelden als vrijwilliger voor het Taalhuis.

Het Taalspreekuur is op donderdagochtend tussen 11.00 en 12.30 uur in de bibliotheek in Noordwijk. Heb je vragen? Mail dan naar: Kim Meijsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs!

Foto’s: W. Krol 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.