Datum: 27-01-2023 - 21:52
23
sep
'21
40 Partijen ondertekenen Sportakkoord 2021-2022 in nieuwe accommodatie VVSB. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

40 Partijen ondertekenen Sportakkoord 2021-2022 in nieuwe accommodatie VVSB. (foto's)

Woensdagavond 22 september werd er in de Nationale Sportweek het nieuwe Noordwijks Sportakkoord met 40 partijen ondertekend. Alle vertegenwoordigers van zorg-, welzijns-, en onderwijsinstellingen met sport en cultuur en drie wethouders van de gemeente Noordwijk, werden op het splinternieuwe sportpark De Boekhorst muzikaal verwelkomd door Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc op het hoofdveld van VVSB...

In het prachtig nieuwe onderkomen werden er naast tien lopende projecten, acht nieuwe projecten gepresenteerd. Namens de gemeente Noordwijk tekenden wethouders Salman (sport), Ter Hark (cultuur) en Van den Berg (sportaccommodaties) het akkoord. De toegevoegde waarde van het Sportakkoord voor Noordwijk is de verbinding, kennisdeling en samenwerking tussen diverse welzijns-, zorg- en de onderwijsinstellingen en de sport- en cultuuraanbieders. De winst voor de sport moet dus vooral komen uit de samenwerking met partijen en organisaties van buiten de sport.

Wethouder Dennis Salman: Met dit akkoord ontstaat meer geluk en plezier, waarden die alleen maar meer opleveren. Bovendien: uit onderzoek blijkt dat de Noordwijkers zich het positief gezondst voelen van alle gemeenten van Nederland. Extra middelen door Sportakkoord Door middel van het Sportakkoord komen rijksmiddelen vrij die ruimte bieden voor nieuwe sport en beweegprojecten.

Het sportakkoord dat in 2020 met maatschappelijke partners tot stand is gekomen staat voor een leven lang vaardig bewegen, sport en bewegen voor iedereen, toekomstbestendige verenigingen en mooie sportplekken.

Nieuwe projecten 2021-2022
Gisteravond
werden voor het seizoen 2021-2022 8 nieuwe projecten gepresenteerd. De projecten bieden alle doelgroepen jeugd, volwassenen en ouderen activiteiten die de sport- en beweegdeelname zullen bevorderen. De nieuwe projecten zijn onder andere de inzet van een sportpedagoog bij verenigingen, valpreventie voor ouderen door De Praktijk fysiotherapie- en acupunctuurpraktijk, preventieve vallessen op basisscholen, vitale ouderen door buiten te bewegen en een leefstijlprogramma.

Vervolg projecten 2020-2021
Ook krijgen de projecten die in 2020 niet door konden gaan in het komende seizoen een vervolg. Nu de versoepelingen merkbaar zijn zullen ook die projecten gaan starten, zoals bewegen in het water voor mensen met dementie en de bijles voor kinderen met een motorische achterstand.

Foto's BON. 

{gallery}15126{/gallery}

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.