Datum: 26-03-2023 - 10:51
24
okt
'21
Noordwijk viert Fairtrade Week
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Noordwijk viert Fairtrade Week

Van 30 oktober tot en met 7 november 2021 staat Nederland weer in het teken van fair trade. Het is dan Fairtrade Week. Noordwijk is één van een groeiend aantal gemeenten die zich Fairtrade Gemeente mag noemen. Met voorlichting, publiciteit en acties wil de werkgroep Fairtrade Noordwijk onder meer laten zien…

dat er onze gemeente inmiddels een ruime keuze aan fairtrade producten is. In de Fairtrade Week staan mooie fairtradethee-acties centraal.

Noordwijkse Fairtrade Theevisite
Fairtrade Noordwijk gaat tijdens de Fairtrade Week op pad voor deze thee-actie. Op respectievelijk 30 oktober met een - op een verrassende manier vormgegeven – ‘theevisite’ bij de permanente strandpaviljoens in Noordwijk en op 6 november bij horecabedrijven in Noordwijkerhout.

Tijdens de theevisite wordt een fair trade theepakket uitgedeeld. Symbolisch wordt daarmee de verbinding tussen de theeplukker en de theedrinker gelegd: door het drinken van thee worden ze samen gebracht. De geschonken thee gaat vergezeld met een kaart en een WIN-actie op social media. Om iedereen nog bewuster te maken van het belang van eerlijke handel.

Ook in de Wereldwinkel in Noordwijkerhout staat het ‘samen-thee-moment’ deze Fairtrade Week centraal. Iedereen is welkom om van heerlijke Fairtrade thee – met iets lekkers!- te komen proeven.

Landelijk winactie samen-thee-moment-pakket
De landelijke organisatie Fairtrade Gemeente roept zoveel mogelijk mensen op om een mooie foto te maken van hun ‘samen-thee-moment’ en die tijdens de Fairtrade Week te delen op Facebook en Instagram of op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onder de inzendingen worden twee complete Fairtrade samen-thee-moment-pakketten verloot. De theepakketten zijn rijkelijk gevuld met een theepot, twee theekopjes, Fairtrade thee, Fairtrade chocolade en nog veel meer lekkers en leuks.

Waarom kiezen voor Fairtrade een verschil maakt
Naast thee zijn er natuurlijk veel meer Fairtrade gecertificeerde producten, denk hierbij aan koffie, rijst, kokosmelk, bananen, suiker, koekjes en chocolade. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden om een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. De keuzes waar wij dagelijks in de supermarkt voor komen te staan, geven ons telkens weer de kans om te kiezen voor een betere wereld. Iedereen kan een bewuste keus maken.

Fairtrade Noordwijk roept iedereen op om het verschil te maken door bewust voor fairtradeproducten te kiezen!

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.