08
nov
'21
Business Netwerkborrel Ladies Only met Wendy Verkleij als eregast.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Business Netwerkborrel Ladies Only met Wendy Verkleij als eregast.

Vanavond vond in Hotel van Oranje het Business Netwerkborrel Ladies Only plaats. De naam zeg het al, alleen voor ondernemende vrouwen in grote of kleine bedrijven, maar ook voor vrouwen die de stap willen maken naar ondernemen. Burgemeester Wendy Verkleij was vanavond eregast op de netwerkborrel….

Zo’n dertig vrouwen waren bij elkaar gekomen om in een ongedwongen setting, onder het genot van een drankje, elkaar en elkaars netwerk beter te leren kennen, elkaar te inspireren en te brainstormen.

Jmiaa Bellan, Marjolijn van der Jagt en Denise Blanken hebben de avond georganiseerd en burgemeester Wendy Verkleij uitgenodigd om te spreken voor de aanwezige dames. Het was pas de eerste bijeenkomst van dit jaar, door de pandemie.

De burgemeester zag een veelzijdigheid aan zelfstandige en krachtige dames, actief in allerlei branches. Ze herkende zichzelf in het inspirerende gezelschap. Wendy Verkleij was zelf in het bedrijfsleven actief voordat ze in de politiek terecht kwam.  De burgemeester had ook wat onderzoek gedaan naar het vrouwelijk ondernemerschap. Er zijn steeds meer vrouwen die gaan ondernemen. 37% van de ondernemers is vrouw, bij ondernemers tussen de 45 en 50 jaar is zelfs bijna de helft vrouw. En het aantal vrouwelijke ondernemers tot 34 jaar is zelfs met 42% gestegen.

Vrouwen lopen de achterstand in maar het is nog niet genoeg. Mevrouw Verkleij had ook eens gekeken naar de hoeveelheid vrouwelijke burgemeesters in Nederland. Nog nooit waren het er zoveel. Van de 355 Nederlandse gemeenten hebben er 102 een vrouwelijke burgemeester. Ieder jaar komen er vrouwen bij. Maar in 120 gemeenten is nog nooit een vrouw burgemeester geweest. De burgemeester deed meteen een oproep aan de aanwezige vrouwen om bij interesse eens te starten met de cursus politiek actief die de gemeente Noordwijk aanbiedt. 

Ze had ook nog een tip: Hoe bereik je de top? Je moet de kansen grijpen die je krijgt en soms die kansen zelf creëren 

Na de speech kon het netwerken beginnen. Iedereen werd gemaand lekker rond te gaan lopen en zeker niet te blijven zitten. Diverse dames liepen even langs de burgemeester om haar vragen te stellen en kennis te maken, terwijl de schaal met hapjes rond ging. 

De volgende netwerkborrel staat gepland op 7 februari 2022, de locatie wordt later bekend gemaakt.

Foto’s: BON Wendy Weijers