Datum: 21-03-2023 - 14:54
09
nov
'21
Expositie 'Kunst in de etalage' van stichting KunstZiNN van start gegaan. (foto's)
Geschreven door Blik Op Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Expositie 'Kunst in de etalage' van stichting KunstZiNN van start gegaan. (foto's)

Zaterdag 6 november werd in de bibliotheek Noordwijkerhout het startsein gegeven voor de expositie 'Kunst in de etalage', een initiatief van stichting KunstZiNN*. Wethouder Roberto ter Hark rolde samen met de initiatiefnemers en aanwezige kunstenaars een spandoek af, waarmee dit evenement officieel van start is gegaan. 'Kunst in de etalage' presenteert kunstwerken in etalages van winkels en openbare gebouwen...

zodat bezoekers al langslopend, verrast worden met kunstwerken, herkenbaar aan een grote roze sticker met hierop een QR code. Deze QR code wijst naar de website waarop dit kunstwerk wordt getoond en de kunstenaar die het werk heeft gemaakt.

De kijker kan een bod uitbrengen op het werk waarna kunstenaar en bieder met elkaar in contact kunnen treden over verkoop, zonder tussenkomst van derden. Zo zal de gehele opbrengst ten goede komen aan de kunstenaar zelf. Doel is het steunen van individuele kunstenaars in deze moeilijke tijden en kunst breed onder de aandacht brengen van inwoners en bezoekers.

Ruim 35 kunstenaars hebben zich aangemeld en staan inmiddels op de website; www.kunstzinnoordwijk.nl vermeld. In de bibliotheek is het werk van 9 kunstenaars te bewonderen en in de komende week worden er ook op andere locaties werken geplaatst. Zo zal kunst zich als een olievlek verspreiden in de gehele gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.

Wethouder ter Hark sprak zijn dank en bewondering uit voor dit initiatief en de verscheidenheid aan kunstuitingen. 'Deze expositie verbindt de kernen met elkaar en verrast niet alleen inwoners maar ook bezoekers van onze mooie gemeente. Het is mooi om te zien dat dit soort initiatieven mensen dichterbij elkaar kan brengen'. Waarna voorzitter van de stichting, Nick Duindam de wethouder bedankte voor de steun vanuit de gemeente zodat dit initiatief mogelijk gemaakt kon worden.

Klik hier om alle foto’s te bekijken, gemaakt door Blik Op Noordwijkerhout.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.