19
dec
'21
‘Supertrio’ leidt lijst GroenLinks bij gemeenteraadsverkiezing Noordwijk.
Geschreven door GroenLinks
Foto's Redactie BON

‘Supertrio’ leidt lijst GroenLinks bij gemeenteraadsverkiezing Noordwijk.

Samen met raadslid Cynthia Maan op 2 en nieuwkomer Charlotte Meiland op 3 voert fractieleider Louis Koppel de lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezing in Noordwijk aan. “Nadrukkelijk met z’n drieën”, aldus afdelingsvoorzitter Gerhard Schwehm, “mede op verzoek van Koppel die op deze manier de bundeling van kennis, ervaring en talent onomwonden tot uiting wil laten komen.”…

Koppel gaat op voor zijn derde termijn als raadslid en spreekt de ambitie uit om de zetelwinst bij de vorige verkiezingen een vervolg te geven: “Want op het terrein van onder meer een rechtvaardig woon- en duurzaamheidsbeleid hebben we in Noordwijk nog veel te winnen. Of eigenlijk in te halen. En als het aan ons ligt wordt daar tijdens de volgende collegeperiode echt werk van gemaakt.”

Cynthia Maan heeft zich tijdens de afgelopen raadsperiode al laten gelden als een zeer gedreven en ter zake kundige autoriteit op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en klimaatbeleid. Maan: “Wij willen dat Noordwijk zich echt committeert aan een structurele aanpak van het klimaatprobleem en de energietransitie én daarbij de lasten eerlijk verdeelt. Het is echt de hoogste tijd daarvoor, en ik wil me daar de komende periode weer met alle inzet aan wijden."

Charlotte Meiland brengt als commissielid lid een grote zak ervaring, onder meer op het gebied van lokale woningproblematiek, mee. Eerder was zij onder meer één van de boegbeelden van de lokale groep ‘spoedzoekers’. Meiland: “Vanuit die ervaring ontdekte ik dat, als je zaken die niet oké zijn wilt veranderen, je op de plek waar de besluitvorming plaatsvindt moet zijn. Een rechtvaardig woonbeleid verdient volgens mij alle prioriteit, daar wil ik dus hard aan werken.”

Voorzitter Schwehm: “Natuurlijk is het straks in maart aan de kiezers, maar wij zijn er van overtuigd dat we met deze drie kopstukken een ‘supertrio’ hebben dat veel kan betekenen voor een eerlijk, duurzaam en menselijk beleid in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. Aangevuld met een lijst kandidaten die met grote kennis, expertise en betrokkenheid dit trio zullen ondersteunen.”

Foto: Sandra Aartman