Datum: 02-04-2023 - 02:20
19
dec
'21
Sjaak van den Berg stapt per direct op als wethouder van de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Sjaak van den Berg stapt per direct op als wethouder van de gemeente Noordwijk.

In 2018 won de fractie van NZLokaal de gemeenteraadsverkiezingen en werd lijsttrekker Sjaak van den Berg één van de vier wethouders van de nieuwe fusiegemeente Noordwijk. Wethouder Sjaak van den Berg heeft vandaag 19 december een brief gestuurd aan de gemeenteraad, waarin hij bekend maakt dat hij per direct stopt als wethouder van de gemeente Noordwijk, voor uitleg lees onderstaande brief....

Noordwijkerhout, 19 december 2021
Beste leden van de gemeenteraad, beste voorzitter, Wendy

Tot mijn spijt zie ik mij genoodzaakt om met deze brief bekend te maken dat ik stop als wethouder van de gemeente Noordwijk. Dit is een beslissing die mij zwaar valt. De samenwerking in het College heb ik als professioneel, prettig en zeer collegiaal ervaren.

Ik ben er, als geboren Noordwijkerhouter, trots op me met veel energie te hebben kunnen inzetten voor onze samenleving. Er zijn belangrijke zaken gerealiseerd, er is ook nog veel te doen. Het is me niet gelukt om vanuit de rol van wethouder de relatie met mijn partij uit te bouwen. In de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen zijn de gemoederen binnen NZLokaal hoog opgelopen.

Daarbij ben ik nu tot de conclusie gekomen dat ik hier niet langer bij pas en ik mij gedwongen voel dit besluit te nemen. Ik werk indien nodig natuurlijk mee aan een soepele overdracht. 

Met vriendelijke groet,

Sjaak van den Berg.  

Foto PR. 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.