Datum: 02-04-2023 - 00:51
20
dec
'21
Fractie en bestuur NZLokaal geven toelichting over opstappen wethouder Sjaak van den Berg.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Fractie en bestuur NZLokaal geven toelichting over opstappen wethouder Sjaak van den Berg.

Zondag 19 december heeft wethouder Van den Berg bekend gemaakt dat hij zijn functie als wethouder van Noordwijk neerlegt. In reactie hierop stellen fractie en bestuur van NZLokaal in een verklaring dat er al langere tijd onvrede was bij de fractie en het partijbestuur over het gebrek van de wethouder aan communicatie en inzet voor de belangen van de inwoners….

Met als dieptepunt het opgeven van het dossier De Schelft, terwijl Van den Berg portefeuillehouder sportaccommodaties was en kernwethouder voor Noordwijkerhout.

Fractie en partijbestuur hadden om die reden het vertrouwen in de wethouder opgezegd en hem laten weten dat er bij NZLokaal na de verkiezingen geen plaats meer voor hem is. Door twee nieuwe bestuursleden is vervolgens de mogelijkheid van een eervolle plaats als lijstduwer onderzocht. Het resultaat van dit onderzoek was dat een grote meerderheid van de kandidaten op de kieslijst hun steun opzegden. Tevens legde het merendeel van het bestuur hun functie neer. Hierna is de wethouder met een handvol leden een nieuwe kieslijst rondom zijn persoon gaan samenstellen.

Door het handelen van de wethouder was er een onhoudbare situatie in de partij ontstaan en een onwerkbare situatie in de fractie. Hierop heeft de fractie de wethouder opgeroepen om een einde te maken aan de discussie rond zijn persoon. Dit resulteerde zondag in het aftreden van Van den Berg.

Uiteraard betreuren fractie en bestuur deze gang van zaken. Hun doel was om, ondanks het gebrek aan vertrouwen in de wethouder, deze raadsperiode met hem af te maken. Dit omdat het vertrek van weer een wethouder niet alleen schadelijk is voor NZLokaal, maar ook voor de coalitie en het gemeentebestuur van Noordwijk. NZLokaal is een enthousiaste partij met een grote betrokkenheid bij de inwoners. De partij heeft deze periode veel bereikt voor Noordwijkerhout en De Zilk. Omdat de toekomst van NZLokaal op het spel kwam te staan, was een breuk met de wethouder onvermijdelijk.

De intentie van de fractie van NZLokaal is om de coalitie te blijven steunen. Over de manier waarop zullen op korte termijn gesprekken met de coalitie plaatsvinden.

Namens bestuur en fractie van NZLokaal,

Paul Kettenis, bestuurssecretaris

Lisette van der Vossen, fractievoorzitter

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.