×

Opmerking

The was a problem converting the source image.
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/15514
24
dec
'21
Welzijnskwartier Noordwijk en Politie Noordwijk koken met kinderen.
Geschreven door Jan Schreuder
Foto's Redactie BON

Welzijnskwartier Noordwijk en Politie Noordwijk koken met kinderen.

Een leuk initiatief van Eline Brinkmann van het Welzijnskwartier Noordwijk om met jongeren tussen de 10 en 14 jaar te gaan koken. Hen de beginselen bij te brengen wat koken inhoudt en wat het allemaal met zich meebrengt, werd gedeeld met één van de ketenpartners, Politie Noordwijk. Eén van de wijkagenten, Jan Schreuder,…

heeft in zijn jonge jaren zelf als kok gewerkt in de keuken van een restaurant. Dat koken doet hij nog steeds met veel plezier. Toen Jan dit hoorde werd hij enthousiast en wilde graag aan dit initiatief een steentje bijdrage. Al snel werden concrete plannen gesmeden. Anja van der Boon, medewerkster publiekservice bij de Politie Noordwijk werd ook enthousiast en wilde graag helpen.

Het Welzijnskwartier Noordwijk postte op social media een aankondiging en al snel was het maximum aantal deelnemers bereikt.

Eline en Jan hebben samen een plan de campagne gemaakt wat er gekookt en behandeld zou worden. Zo zouden we niet alleen gaan koken maar ook rekening houden met hygiëne, het gebruik van de verschillende messen, snijplanken maar ook de verschillende manieren van koken.

Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om wat etiquette van het indekken van een tafel te leren. Zo werd het indekken van een tafel behandeld, hoe serveer ik een gerecht en aan welke zijde? Maar ook hoe een tafel uit te ruimen en op de juiste wijze contact te maken met de persoon aan de tafel.

Welzijns Kwartier Noordwijk heeft goede contacten met de Albert Heijn in Noordwijk en bij hun het plan van een kook workshop kenbaar gemaakt. Albert Heijn reageerde hier heel erg positief op en gaf aan de workshop te willen ondersteunen met donaties in natura, een sponsoring van de producten die nodig waren.

Fantastisch toch!!!

En zo is deze workshop tot stand gekomen. Vol enthousiasme begonnen we op 10 November 2021 om in 5 woensdagen de kinderen beginselen van het koken en alles er omheen bij te brengen. Dit met het doel om op woensdag 15 december 2021 een diner te organiseren voor een groep mensen die de kinderen zelf konden uitnodigen.

Zoals duidelijk mag zijn hebben de Corona maatregelen en beperkingen ons genoodzaakt te zien om van dit plan af te wijken. Al snel waren wij het eens dat het ook anders kon. We zouden nu wel gaan koken maar voor de gezinnen van de kinderen zelf. De gehele maaltijden zijn, op een ‘gepaste’ manier, naar de woonadressen van de kinderen gebracht.

Aanpassingen, organiseren en hard werken hebben tot een succes geleidt.

Het was top om dit te mogen doen, we hebben lachende gezichten gezien, lekker gegeten, hoop geleerd maar bovenal hard gewerkt met z’n allen om dit tot een succes te maken. Dank jullie wel!

Foto’s: PR

{gallery}15514{/gallery}