Datum: 22-03-2023 - 20:16
01
jan
'22
Jaarwisseling in de regio beheersbaar verlopen, ook in Noordwijk.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Jaarwisseling in de regio beheersbaar verlopen, ook in Noordwijk.

Op een paar enkele grote incidenten in de regio na, is de jaarwisseling in de regio Hollands Midden beheersbaar verlopen. Voor het tweede jaar op rij maakten de coronamaatregelen het verloop van oudejaarsavond vooraf onvoorspelbaar. Alle hulpdiensten en gemeenten hebben wederom intensief met elkaar samengewerkt om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen….

De jaarwisseling is in Noordwijk rustig verlopen. Ondanks het vuurwerkverbod werd er wel vuurwerk afgestoken. De brandweer heeft een paar kleine buitenbrandjes geblust en in totaal 7 uitrukken gehad. De politie is in actie gekomen voor acht nieuwjaars gerelateerde meldingen. Een opvallende inzet was het ongeval op de N206, waarbij de veroorzaker vluchtte (klik hier voor het item)

Brandweer Katwijk: 10 meldingen voor meestal container- en kleine (afval)branden en waarvan in totaal 2 meldingen voor gebouwbranden en 1 melding voor een voertuigbrand. (jaarwisseling 2020-2021 totaal 7 meldingen).

Brandweer Teylingen: 2 meldingen voor kleine (afval)branden. (jaarwisseling 2020-2021 totaal 3 meldingen)

Politie Katwijk: 9 jaarwisseling gerelateerde incidenten. (jaarwisseling 2020-2021 totaal 29 incidenten).

Politie Teylingen: 3 jaarwisseling gerelateerde incidenten. (jaarwisseling 2020-2021 totaal 4 incidenten)

Op de meldkamer is extra personeel ingezet gedurende de hele jaarwisseling om het grote aantal meldingen dat altijd op deze dag binnenkomt, te kunnen verwerken.

In de ziekenhuizen LUMC, Alrijne en Groene Hart  was het tussen 22.00 en 05.00 rustiger dan voorgaande jaren. Alleen LUMC was wat drukker dan normaal met wat ernstiger vuurwerkletsel, 6 personen zijn daar voor behandeld. Vooral het aantal jongeren met zwaar letsel viel op, door bijvoorbeeld vuurwerkbommen. Drie personen zijn behandeld na een vechtpartij en een persoon wegens letsel ongeval in het verkeer. 13 dronkelappen hadden medische ondersteuning nodig.

Op de huisartsenposten in de regio zijn in de nieuwjaarsnacht in totaal 43 personen behandeld voor letsel die in verband kunnen worden gebracht met de jaarwisseling. Hieronder bevonden zich 11 vuurwerkslachtoffers en 3 slachtoffers van een vechtpartij en 12 verkeersslachtoffers. Onder deze personen bevinden zich ook 17 personen die voor dronkenschap in behandeling zijn genomen, onder hen ook een opvallend hoog aantal jongeren van rond de 14 jaar.

 

 

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • (Update: filmpje blikseminslag) Blikseminslag woning veroorzaakt flinke schade, veel huizen zonder stroom.