Datum: 28-09-2023 - 03:14
05
jan
'22
Vreedzaam ‘protest’ op het Vuurtorenplein.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Vreedzaam ‘protest’ op het Vuurtorenplein.

In een besloten groep was opgeroepen om vanavond om 1900 op het Vuurtorenplein ‘koffie te komen drinken’. Geen demonstratie maar een samenzijn met gelijkgestemden over de huidige maatregelen en het coronabeleid. In meerdere plaatsen in de regio was er vanavond een soortgelijke bijeenkomst, in Alphen aan den Rijn was een lichtjestocht georganiseerd…

Een groep van ongeveer 50 personen kwam uiteindelijk bij elkaar, voornamelijk Noordwijkers en Noordwijkerhouters. Een enkeling kwam van wat verder weg op de koffie af. Allemaal op persoonlijke titel en om persoonlijke redenen. De redenen liepen hier en daar uiteen, maar de aanwezigen hoopten vooral met hun samenzijn de aandacht te vestigen op het huidige coronabeleid en de beperkingen die daar bij komen kijken.

Er werd geknuffeld, geklets, gediscussieerd en de sfeer was ondanks de snijdende kou gemoedelijk en gezellig. 

Foto’s: BON Wendy Weijers

{gallery}15565{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.