Datum: 06-06-2023 - 10:52

20
jan
'22
Stichting TON draagt bij aan Museum of Comic Art, Noordwijk Marketing en Space Expo.
Geschreven door Stichting TON
Foto's Redactie BON

Stichting TON draagt bij aan Museum of Comic Art, Noordwijk Marketing en Space Expo.

Ter bevordering van het toeristisch product Noordwijk heeft Stichting TON in 2021 besloten om de aanvragen van Space Expo, Noordwijk Marketing en het Museum of Comic Artfinancieel te ondersteunen. In alle gevallen is er sprake van cofinanciering, wat één van de voorwaarden is voor het toekennen van aanvragen vanuit TON….

Openingscampagne MoCa
Stichting TON heeft bijgedragen aan de openingscampagne van MoCA, het Museum of Comic Art in Noordwijk. Met het project ‘Noordwijk – Sea in Cartoons’ beoogde MoCA medio 2021 bekendheid en traffic te genereren voor het museum én dus voor de badplaats Noordwijk. Het was dé aftrap van MoCA met als doel bezoekers kennis te laten maken met de facetten van het beeldverhaal.  

VVV Kantoor Noordwijk
Noordwijk heeft weer een eigen VVV kantoor!  Midden in de gezellige drukte van de winkels, horeca en op steenworp van het strand. In dit nieuwe VVV kantoor is er volop ruimte om bewoners en bezoekers gastvrij te ontvangen en van informatie en inspiratie te voorzien. Daarnaast is hier ook het kantoor van Noordwijk Marketing gevestigd. ‘Mede door de mooie bijdrage van Stichting TON zijn we nu in staat om deze droom te verwezenlijken’, aldus Quirine Kamphuisen, directeur Noordwijk Marketing.

Bidbook Space Experience Center
Space Expo te Noordwijk staat voor een grote uitdaging om het museum om te vormen tot een uitdagend Space Experience Center. Het plan richt zich op een groei van 100.000 naar 200.000 tot 250.000 bezoekers per jaar. Hiermee beoogt NL Space Campus en de Gemeente Noordwijk een zeer aantrekkelijke attractie te bieden voor haar toeristen. Door het vervaardigen van een bidbook, inclusief een financiële planning, komt er duidelijkheid over de uitvoerbaarheid van de plannen. Stichting TON draagt bij aan de financiering van het bidbook

Stichting TON 
De Stichting Toeristisch Ontwikkelingsfonds Noordwijk (TON) bevordert de toeristische ontwikkeling van Noordwijk.  De stichting tracht dit doel te verwezenlijken door het (mede) verstrekken van gelden voor activiteiten die leiden tot het verbeteren van het toeristisch product, zowel op economisch als cultureel gebied. TON financiert geen (eenmalige) evenementen. Het werkgebied betreft de gemeente Noordwijk, dus ook Noordwijkerhout en de Zilk.

Aanvragen en beoordeling
Aanvragen dienen te voldoen aan de voorwaarden en kunnen het hele jaar worden ingediend via www.tonnoordwijk.nl . De beoordelingen vinden plaats in maart, juni en november.

Bestuur
Het bestuur van Stichting TON bestaat uit Henk Kok, Ewout Cassee, Jaap Visscher, Tom van Schie, Jeanette Kok en Monique Beuk.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.