Datum: 25-09-2023 - 09:29
20
jan
'22
Expositie ‘Naaktgeboren’ van Christiaan Eshrah.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Expositie ‘Naaktgeboren’ van Christiaan Eshrah.

De basis van deze expositie is de muurschildering; ‘De Oerkreet’. Hieraan heeft Chris maanden lang gewerkt onder het toeziend oog van het winkelend publiek. ‘De Oerkreet’ is aangevuld met recent werk van Chris waardoor er een compleet beeld ontstaat van zijn vlotte stijl. Strakke lijnen, felle kleuren en het uitgesproken beeld zijn kenmerkend voor het werk van Chris….

Het idee van de muurschildering en een expositie ontstond tijdens een bezoek van Chris aan de winkel waar een lege, grijze wand beschikbaar was voor kunstuitingen. Chris: “De eigenaar, Thomas Steenvoorden was direct enthousiast en gaf mij alle tijd en ruimte om mijn idee uit te werken. Er werd ook plaats gemaakt voor mijn andere werken en zo ontstond deze expositie waar ik heel blij mee ben.”

De titel ‘Naaktgeboren’ is ontstaan door de manier waarop hij vindt dat mensen elkaar beoordelen. Het kaderen, labelen en de vooroordelen van mensen. Chris ziet iedereen als zijn gelijke: “We zijn allemaal mens in wat voor context dan ook. Je bent een kind van het heelal, niets minder dan de bomen of sterren. Je hebt het recht hier te zijn zonder te een ander te veroordelen. Wij als mens zijn allemaal naakt ter wereld gekomen en weet jij nog wie je was voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn? Dus taboes, ego’s en status aan de kant en blijf dicht bij jezelf. Wees gelukkig!”

De muurschildering ‘De Oerkreet’ laat de visie van Chris zien zoals hij Noordwijk ziet. Chris: “Het is een kreet van onmacht hoe onze badplaats zich ontwikkeld. Waar enorme stenen gebouwen en volle eet fabrieken op het strand het beeld overheersen. De oerkreet in het midden geeft frustratie en de waanzin weer en soms wil je dat vanuit je tenen schreeuwen. Ik wil hiermee de ogen openen van de mensen in Noordwijk, hoe de badplaats zijn charme is verloren.”

De expositie ‘Naaktgeboren’ is vrij toegankelijk van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur in de winkel Foto van Kampen, Keuvel 2, Noordwijk-Binnen.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.